Hlavní obsah

Nad Zvířeticemi se rozzářil i ohňostroj.

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milé překvapení čekalo na každého, kdo si počkal na úplný závěr pátého ročníku historického dne na hradě Zvířetice.

Foto: Monika Čapková
Článek

V sobotu 20. srpna ožil hrad na Bakovsku gotickou slavností, kterou svými vystoupeními zpestřili tanečnice a tanečníci skupiny Villanela. Srdce dam uchvacovali rytíři Krále Jana z Ústí nad Orlicí, kteří se statečně bili před několika stovkami diváků. Podvečer patřil dětským představením, kdy byl k vidění klaun s kouzelníkem, jenž přijel z Nové Paky. 

Loutkovou pohádku Bubáci a hastrmani a pro dospělé veselou aktovku Medvěd přivezli na hrad herci z České Lípy. Večer pak ovládly orientální tanečnice Shareefa s mečem a ohnivými vějíři. Závěr programu obstarala dvojice Arden Ignis, neboli Karel a Karel z Jablonce nad Nisou. Ti předvedli i přes své mládí profesionální výkon při ohňové šou.

Třešničkou na pomyslném dortu byl ohňostroj vypálený z věže hradu. To už ovšem byl hrad nasvícen loučemi a svíčkami, kdy kulisu romanticky prožitému dnu dodávalo pěkné letní počasí.

Akce by se rozhodně nemohla uskutečnit bez nadšených organizátorů, města Bakov nad Jizerou, které má hrad v "držení", a bez grantu Středočeského kraje a sponzorů. Vstupné totiž na tuto podívanou je každoročně dobrovolné.

Reklama

Výběr článků

Načítám