Hlavní obsah

Nad kostelní klenbou: klášter v Kladrubech zpřístupní krov kostela

Novinky, Silvie Strachotová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se skrývá nad klenbou kostela? A jak vypadá krov z období baroka? Odpověď na tyto otázky naleznete v průběhu víkendových netradičních prohlídek, které návštěvníky pro tentokrát zavedou do podkrovních prostor.

Foto: správa kláštera Kladruby

Krov kostela Nanebevzetí Panny Marie

Článek

Dominantou kladrubského kláštera je kostel Nanebevzetí Panny Marie. Základy této stavby sahají až do 12. století, současný vzhled kostela je dílem architekta Jana Blažeje Santiniho Aichela, který byl počátkem 18. století pověřen přestavbou této budovy. Santini v Kladrubech vytvořil dílo, které právem bývá nazýváno barokní perlou západních Čech.

V rámci prohlídek Víme, kudy chodíme… krov kostela se návštěvníci dostanou do jindy nepřístupných prostor, z empor si prohlédnou kostel shůry a po vřetenovém schodišti se vydají do kostelního krovu.

Pokud chcete navštívit půdní prostory kostela Nanebevzetí Panny Marie, pak ve dnech 19. a 20. května navštivte klášter Kladruby. Prohlídky krovu začínají ve 12:00, 14:00 a 16:00 hodin. Vstupné na prohlídku je 150 Kč na osobu.

Prohlídka není vhodná pro děti a osoby trpící klaustrofobií a akrofobií. Z bezpečnostních důvodů jsou prohlídky krovu početně omezeny.

Rezervace si můžete objednat na telefonním čísle: 374 631 773 nebo na emailové adrese: kladruby@npu.cz 

Reklama

Výběr článků

Načítám