Hlavní obsah

Nad Bílovec vyletí 365 srdcí symbolizujících uzdravené děti s onkologickou diagnózou

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. června bude od 12 hodin patřit nádvoří bíloveckého zámku i prostory letního kina druhému ročníku letní charitativní akce Sára den, jejíž výtěžek bude věnován oddělení dětské hematoonkologie Fakultní nemocnice Ostrava.

Foto: Jiří Velký
Článek

Akci pořádá spolek dobrovolníků Sára dětem z Bílovce, který už onkologicky nemocným dětem věnoval celkem 670 tisíc korun získaných z uspořádaných akcí a dobrovolných sbírek.

Sára den na nádvoří bíloveckého zámku odstartuje ve 12 hodin prezentace účastníků charitativního běhu. Dospělí vyběhnou na šestikilometrovou trasu okolím Bílovce ve 13 hodin, děti uběhnou sto metrů na Slezském náměstí.

Odpoledne bude zahájeno ve 14 hodin, kdy bude z nádvoří zámku vypuštěno 365 červených balonků ve tvaru srdce. Ty symbolizují jedno uzdravené dítě ročně.

Program charitativního odpoledne bude pokračovat ve 14.30 hodin vystoupením dětí z Domova dětí a mládeže v Bílovci, v 16 hodin svými exhibicemi akci podpoří přední kulturisté z celé republiky – mistři Evropy i světa. Od 20 hodin pak zahraje vsetínská kapela Grogy Rock a k volné zábavě bude od 21. hodiny hrát DJ Křák. Občerstvení v podobě domácích hamburgerů, steaků, langošů a klobás zajistí hostinec Nový Svět.

Letošní ročník obohatí fotbalový mini turnaj pro malé fotbalisty s názvem Sára Cup, který se uskuteční dopoledne na hřišti Základní školy Komenského. Na nádvoří zámku přibude bleší trh s rukodělnými výrobky i darovanými věcmi, které bude možné zakoupit za dobrovolné příspěvky. Také výtěžek z trhu poputuje k onkologicky nemocným dětem.

„Myslím, že letos bude tahákem vystoupení Jakuba Smolíka s romantickými písničkami, které začne v 17 hodin, mladou generaci v 18.30 hodin osloví oblíbená ostravská kapela Úspěch," informovala Martina Loskotová, hlavní organizátorka akce a vedoucí spolku dobrovolníků Sára dětem a SKKB Bílovec, a doplnila, že řada účastníků vystoupí zdarma nebo za symbolické honoráře.

„Jsme rádi, že můžeme už podruhé pořádat tak velký charitativní projekt právě v reprezentativním prostředí bíloveckého zámku," říká Martina Loskotová a dodává, že velké poděkování patří městu, které zdarma zapůjčilo prostory nádvoří a letního kina a podpořilo akci i finančně.

„Vedení města vítá a podporuje všechny aktivity, jejichž cílem je pomoci těm nejpotřebnějším, zejména pak dětem a hendikepovaným. Proto jsme přispěli 30 tisíci korunami," řekl Pavel Mrva, starosta Bílovce.

A Martina Loskotová pokračuje: „S nemocnými dětmi jsme v kontaktu neustále. Zúčastnili jsme se kromě jiného i vánočního večírku v nemocnici, kde jsme rodičům předali finanční dary z výtěžku Vánoční Sára show. Já sama jsem ve spojení s některými z rodičů prostřednictvím facebooku i telefonicky, některé maminky chtějí jen tak probrat život, poděkovat, posílají fotky dětí, informují mě o jejich zdravotním stavu. Dokonce mě někteří i navštívili v kadeřnictví a občas jsme pozváni i na rodinné oslavy narozenin dětí. Moc si toho ceníme, o to větší má pro nás naše práce smysl." 

Reklama

Výběr článků

Načítám