Hlavní obsah

Náchod prožil další peklo, tentokrát s kamióny

Novinky, Jiří Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci a ráno byla vinou sněhové záplavy uzavřena mezinárodní silnice E67 na polské straně mezi obcemi Lewin Klodzki a Duszniki Zdroj. Policisté uzavřeli hraniční přechod v Náchodě Bělovsi a kamióny odstavovali na konci Náchoda. Větší počet kamiónů se do dnešního poledne nashromáždil v Polsku.

Foto: Jiří Horák videovize.info

Kamiónová "ucpávka" v prostoru hraničního přechodu Náchod - Kudowa Zdrój dnes krátce po poledni.

Článek

Po včerejším večeru a noci na dnešek, kdy se Náchodsko propadlo do bílého pekla (zpráva s videem), prožili obyvatelé města další peklo, tentokrát s kamióny.

V poledne byl otevřen hraniční přechod a nashromážděné kamióny se vydaly vpřed. Přesněji řečeno jen část z nich. Ta druhá dlouhou dobu zápasila s navátým sněhem, na který byly letní pneumatiky krátké.

Nemohli se rozjet

Hraniční přechod tak byl střídavě průjezdný a zase neprůjezdný, to ve chvíli, kdy se některý z kamiónů sice rozjel z odstavného pruhu do hlavního, ale vzápětí se začal prokluzovat v uježděných kolejích. Přibližně kolem 13. hodiny dorazila do Náchoda kolona kamiónů z Polska.

Sluníčko svítilo optimisticky

Začaly se tvořit kolony kamiónů v obou směrech nejen v Náchodě, ale i v sousedním polském městě Kudowa Zdrój. Přestože na chvíli vysvitlo slunce, doporučení pro řidiče nevyjíždět, pokud to není opravdu nutné, zůstává v platnosti.

Před 15. hodinou v Náchodě nechumelilo a i vítr se utišil. Silnice jsou s opatrností sjízdné.

Reklama

Výběr článků

Načítám