Hlavní obsah

Nabitý víkend na Slovácku: Lucie Bílá, rulandská vína, historická kola i poutě

Novinky, Zdeněk Šmýd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přichází jeden z kulturně nejnabitějších víkendů na Slovácku. Velké letní slavnosti se konají současně v Kyjově i Hodoníně. Bzenec a Strážnice zažijí Mariánskou pouť. Ve Ždánicích se sejdou milovníci historických kol.

Foto: Zdeněk Šmýd

Kyjovské náměstí zaplní kroje i historické osobnosti.

Článek

Hodonín čeká ve dnech 10.-13.8. vůbec největší akce roku. Svatovavřinecké slavnosti v sobě spojují zábavu pro všechny. Od pátečního večera do pondělí si na své přijdou milovníci historie, tradičních trhů, folkloru, vína a moderní hudby. Hlavní hvězdou bude v sobotu večer Lucie Bílá. V podstatě stejnou náplní se od pátku při letních slavnostech může pochlubit i Kyjov. Jen ta Lucie Bílá bude chybět. A kvalitního vína bude možná o něco více díky vyhlášené Galerii rulandských vín.

Na křesťanské tradici staví víkendové slavnosti ve Bzenci a Strážnici, kde se odehraje Mariánská pouť, na obou místech po celý víkend se spoustou doprovodných aktivit v podobě výstav nebo hudebních produkcí.

Tento nabitý víkend doplní ve Ždánicích tradiční Histokola, kde se sejdou milovníci historických bicyklů a kostýmů v zábavných soutěžích. Zaplní v sobotu zámecký park a odpoledne vyrazí na společnou jízdu po silnicích regionu.

Speciální vinařskou nabídku pak přináší Blatnice pod sv. Antonínkem. Tamní vinaři v sobotu otevřou dveře svých památkově chráněných sklepů, a to v noci. Akce Blatnické búdy pod hvězdami přináší vždy neopakovatelnou atmosféru.

Reklama

Výběr článků

Načítám