Hlavní obsah

Na zámku Veltrusy oslavují dožínky

Novinky, Barbora Frindová
Aktualizováno

V sobotu mohou lidé na státním zámku Veltrusy oslavit konec žní při tradiční akci s názvem Dožínky hraběte Chotka. Přeneste se společně s námi do dob našich předků a užijte si sobotní den v prostředí zámecké zahrady. Den završí krojovaný průvod s předáním dožínkového věnce.

Foto: Barbora Frindová

Dožínky hraběte Chotka 2017

Článek

O zábavu se postará nejen Mělnická partička se svým žesťovým orchestrem, ale i divadlo Buchty a loutky s představením Kocour v botách. Na několika praktických i naučných stanovištích si můžete vyzkoušet polní práce a pečení chlebové placky.

Baráčnický průvod se opět předvede v lidových krojích a předá dožínkový věnec hraběti. Děti si jistě užijí sportovní stanoviště, rostlinný tunel a vodní mlýnek a nebude chybět tržiště s tradičními řemesly a občerstvením. Pivaři budou mít možnost ochutnat piva hned z několika menších pivovarů.

Děti si přijdou na své při tvoření v pracovních dílnách. Dámy v sedle představí umění jízdy na koni v dámském sedle a nabídnou i možnost projížďky na koni.

Zámek nabízí i několik prohlídkových okruhů. V severozápadním křídle zámku se dozvíte více o roli šlechty ve státní správě. Na okruhu Generál Laudon jede skrz Veltrusy si lidé mohou připomenout pobyt legendárního válečníka na zdejším zámku během tzv. bramborové války. Bude možné se účastnit i cykloprohlídky po paviloncích v zámeckém krajinářském parku.

Vstupné na akci: 50 Kč

Více informací na www.zamek-veltrusy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám