Hlavní obsah

Na zámku ve Křtinách otevřou stezku šneka Krasíka

Novinky, Šárka Veselá

První prázdninový den bude slavnostně zahájen provoz turistické stezky pro rodiny s dětmi v rámci Pohádkového království šneka Krasíka a jeho sedmi dní v pohádce. Pohádkové království je projekt pro rodiny s dětmi, který představuje méně známá, avšak stále krásná místa Moravského krasu.

Foto: Ing. Tomáš Srnský

Program slavnostního zahájení stezky šneka Krasíka ve Křtinách

Článek

Místní akční skupina Moravský kras zaštiťuje projekt šneka Krasíka včetně přípravy podkladů a propagačních materiálů. Jednotlivé pohádkové kanceláře, které jsou rozmístěny na různých místech Moravského krasu, dávají svým hostům razítko do speciálního cestovního pasu, který je k dispozici v každé pohádkové kanceláři.

Po návštěvě všech míst a posbírání razítek může cestovatel dostat knihu pohádek o šneku Krasíkovi, kde si může přečíst o všech dobrodružstvích, která Krasík při cestování po Moravském krasu zažívá

Křtinská stezka šneka Krasíka provede návštěvníky nejzajímavějšími místy Křtin. Celá trasa je dlouhá zhruba 5 km a vede převážně terénem. Je vhodná pro pěší, cyklisty, ale třeba i terénní kočárky. Cílem je přivést hosty nejen na zajímavé místo - do Křtin, nýbrž také ukázat ve Křtinách nejen světoznámý chrám, ale i okolí Křtin se zajímavými místy a krásnými vyhlídkami.

Začátek trasy je na Křtinském náměstí, odkud se návštěvníci dostanou na Křtinský zámek. Vyzvednou si pracovní list a vydají se podle pokynů na stezku. Cestou plní jednoduché úkoly a po návratu zpět za správné vyplnění získají zpět na zámku ve Křtinách drobnou odměnu. Stezka je vytvořena pro rodiny s dětmi a úkoly jsou přizpůsobeny právě dětem.

Stezku šneka Krasíka ve Křtinách provozují pod záštitou Místní akční skupiny Moravský kras a za přispění městyse Křtiny penzion Starý pivovar ve Křtinách a Zámek Křtiny, účelové zařízení Mendelovy univerzity v Brně spravované Školním lesním podnikem Masarykův les Křtiny.

Provoz stezky bude slavnostně zahájen ve středu 1. července v 15 hodin na zámku ve Křtinách.

Stezka šneka Krasíka není jediným zážitkem v rámci sedmi dní v pohádce. Dalších šest zážitků a tras čeká na své návštěvníky, kteří si tak mohou užít svůj týden v Moravském krasu např. v mydlárně a svíčkárně, na blanenském zámku, nebo třeba na koloběžkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám