Hlavní obsah

Na zámku v Lysicích čeká na návštěvníky pravá vánoční atmosféra

Novinky, Kateřina Konečná

Již v neděli 30. listopadu zapálíme na adventním věnci první svíčku a začneme odpočítávat dny do blížících se Vánoc. Stalo se už několikaletou tradicí, že o prvním adventním víkendu otevírá bránu návštěvníkům i lysický zámek, který dýchá tou pravou sváteční atmosférou.

Foto: Kateřina Konečná

Výzdoba zámecké jídelny v minulém roce.

Článek

Můžete se těšit na prohlídky zámeckých komnat plných vánočních dekorací, které jsou vždy do posledního detailu barevně sladěné a velmi vkusně aranžované.

Lysický zámek v sobě ukrývá spousty zajímavostí, jedním z nich je i kuchařka z 18. století. A právě z ní můžete načerpat inspiraci na vlastní prostřenou tabuli. Každý z návštěvníků si odnese recept na kapra nebo na vánoční cukroví, které se podávalo už na zámku, v době, kdy zde žila poslední šlechtická rodina Dubských z Třebomyslic.

Od průvodkyně se potom i dozvíte, jakou milou tradici dodržovala o Vánocích paní hraběnka. Domů si ostatně můžete přinést mnohem více – kromě příjemně načerpané nálady i nějakou tu vánoční ozdobu. V renesančním salonku za pokladnou budou na prodej adventní věnce , svícny a mnoho dalšího nejen ze zámeckého zahradnictví.

Na zámeckém nádvoří si nezapomeňte prohlédnout výstavu různě nazdobených vánočních stromečků, kterou si můžete zpříjemnit popíjením horké medoviny.  

Na zámku se na návštěvníky těší první adventní víkend 29. - 30. listopadu, dále ještě 25. a 31. prosince. Vždy od 10 do 17 hodin. Přijďte si tedy vychutnat chvíle blížících se svátků vánočních do romantických komnat lysického zámku.  

Reklama

Výběr článků

Načítám