Hlavní obsah

Na zámku Nový Světlov vystavuje své černobílé fotografie Robert Rohál

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na perutích snů je název fotografické výstavy, která je až do konce letošního roku k vidění v zámku Nový Světlov poblíž Uherského Hradiště. Novinář a fotograf Robert Rohál zde vystavuje výběr ze své poslední tvorby.

Foto: Robert Rohál

Zámek Nový Světlov se nachází poblíž Uherského Hradiště

Článek

"V Novém Světlově vystavuji černobílé fotky a tomu, že je mezi nimi hodně snových výjevů, odpovídá i název výstavy. Mám tu například část kolekce nazvané Andělé mezi námi, ke které  mne inspirovali lidé, co mi kdy pomohli, mám tu část kolekce Marlene, ke které mne inspirovala slavná německá diva Marlene Dietrich, ale stejně tak tu mám i část kolekce Komtesa, která vznikla – tak trošku v renesančním duchu - na zámku Doudleby nad Orlicí," říká Robert Rohál.

Zatímco výstava Na perutích snů na zámku Nový Světlov potrvá do konce roku letošního, pro ten příští už má Robert Rohál také jasno. Úplně nové, znovu opět černobílé fotografie by rád prezentoval na sérii výstav, zamýšlených nejen do několika míst Čech a Moravy, ale poprvé také za hranice.

"Mám to vymyšlené tak, že výstava ponese název ROBERT ROHÁL RETRO a vedle dvou nových kolekcí přinese to nejlepší z dosavadní tvorby. Samozřejmě půjde opět o černobílé fotografie, které bych rád představil postupně v Třebíči, v Městském divadle Zlín, na zámku Slavkov, v Ostravě - a dost možná i na Slovensku. Těším se hlavně z nové kolekce, k níž mne inspirovaly Shakespearovy Sonety. Tady bych chtěl poděkovat hlavně modelce Karolíně Bubelové a renomovanému režisérovi Peteru Gáborovi, kteří na mých nových fotkách hrají prim," uzavřel Robert Rohál.

Své černobílé fotografie s modely stylizovanými do nejrůznějších rolí vystavuje Robert Rohál od roku 2005. Zatímco zpočátku se představoval většinou na kolektivních výstavách, sólově a prakticky do celé republiky se rozjel až loni, kdy měl dvanáct doslova „putovních“ výstav, mimo jiné také na hradě Křivoklát nebo v Národním muzeu fotografie v Jindřichově Hradci.   

Reklama

Výběr článků

Načítám