Hlavní obsah

Na zámku Mníšku jsou pro děti o víkendu připraveny prohlídky i výtvarná dílna

Novinky, Marie Charvátová

V sobotu a v neděli 3. a 4. března jsou do zámku v Mníšku pod Brdy zvány rodiny s dětmi na speciální pohádkové prohlídky. Děti se zabaví a třeba se i něco přiučí. Prohlídky komnat mohou doplnit malováním ve výtvarném ateliéru nebo vyhlídkou z hodinové věže.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Kdo přijede o víkendu na výlet do Mníšku pod Brdy, může v zámku s dětmi strávit i delší čas. Po oba dny bude kromě prohlídek otevřena také tvořivá výtvarná dílnička oblíbená nejen dětmi, ale i rodiči. Domů si odsud odvezou milou památku a vzpomínku.

První, co je uvnitř čeká, je obtížný výběr sádrového odlitku. Proč obtížný? Jelikož je k výběru tolik motivů, a navíc jeden hezčí než druhý. Květiny, zvířátka, auta, srdce, princezny nebo třeba reliéf zámku. Pak už jen ty správné barvy a každý si ten svůj vymaluje, jak je libo.

Co dělat mezi tím, než barvy zaschnou? Třeba po točitém schodišti vyjít na hodinovou věž, podívat se na půdu zámku, rozhlédnout se z výšky po okolí. Nebo po druhém točitém schodišti sejít do Kouzelného sklepení a seznámit se s místními pohádkovými bytostmi. Dětem se jistě zalíbí vodník, který loví perličky z rybníka, kocourek Modroočko, co se zatoulal z knížky nebo ježibaba s moderním létacím koštětem.

V zámku jsou také samozřejmě připraveny i speciální dětské prohlídky komnat. Děti se určitě nudit nebudou. Zábavnou a pohádkovou formou se dozvědí o životě i bydlení bohaté šlechty.

V sobotu 3. března mohou navštívit Pohádkovou prohlídku s princeznou Aničkou, při které je navíc čeká hledání a hádání pohádek. V neděli 4. března při Putování za zámeckými skřítky potkají v pokojích malé skřítky a trpaslíky. Třeba skřeta, elfa, trpaslici neb Šmudlu.

Reklama

Výběr článků

Načítám