Hlavní obsah

Na zámku Dobříš chystají i letos velikonoční prohlídky s jarním výkladem

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Malovaná vajíčka, zajíčci, řehtačky i pomlázky v kombinaci s barokním či klasicistním nábytkem, dobovými předměty a tematickým výkladem průvodce. Tak budou vypadat velikonoční prohlídky na zámku Dobříš. Letos se konají od 24. do 27. března.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Velikonoční prohlídky na zámku Dobříš se budou líbit všem, kteří mají rádi svátky jara a chtějí si užít jejich atmosféru.

Článek

„Prohlídky jsou vhodné pro rodiny s dětmi, které si na nich vyzkoušejí rozmanité hádanky a velikonoční říkadla. Líbit se ale budou i všem ostatním, kteří mají svátky jara rádi a chtějí si užít jejich atmosféru. Průvodce si s návštěvníky bude na prohlídce povídat o tradicích a velikonočních zvycích,“ informovala Tereza Vyhlasová ze zámku Dobříš.

Součástí výkladu ve velikonočně vyzdobené expozici tak bude vedle historie zámku například i vyprávění o tom, co znamenají předvelikonoční dny jako Bílá sobota, Velký pátek či Zelený čtvrtek. Co se má dělat o Hodu božím velikonočním nebo proč se o Velikonočním pondělí mrskají holky pomlázkou. 

Výstava Františka Tichého

V rámci velikonočních prohlídek mohou návštěvníci zavítat také do zámecké Galerie JCM, kde probíhá výstava známého českého malíře a grafika Františka Tichého. Všechny vystavené obrazy jsou k zakoupení.

„František Tichý je považován za přední osobnost české výtvarné avantgardy 40. let 20. století. Jeho dílo budou u nás návštěvníci moci zhlédnout až do konce dubna,“ uvedla Tereza Vyhlasová.

Upozornila také, že velikonoční zámek je otevřen od čtvrtka do neděle od 8:00 do 16:30 hodin. Na Velikonoční pondělí zůstává zámek uzavřen. Plné vstupné na prohlídku činí 80 Kč, snížené vstupné 50 Kč a rodinné vstupné 210 Kč. Jednotné vstupné na výstavu do Galerie JCM je 40 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám