Hlavní obsah

Na zámku Buchlovice jsou pávi jako doma. Potkáte je tu na každém kroku

Novinky, Kateřina Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pávi, tito nádherní ptáci jsou překrásnou ozdobou zámeckých zahrad, kterým dodávají onu pomyslnou třešničku na dortu. To ví i na zámku v Buchlovicích, kde je jistě nepřehlédnete a už vůbec je nepřeslechnete.

Foto: Kateřina Konečná

Zámek Buchlovice

Článek

Buchlovice jsou s pávy spojeny již od svého vzniku. Petřvaldští, zakladatelé zámku, mají totiž páva v rodinném erbu. Jan Dětřich Petřvaldský nechal zámek, ve stylu barokní italské vily, vystavět někdy před rokem 1700 jako překrásný dar pro svoji manželku Anežku Eleonoru z italského rodu Collona.

Součástí zámku je i barokní zahrada, která je jako stvořená k procházkám a také ke hře „najdi páva“. V trávě, na stromě, dokonce i na střeše zámku a věřím, že jsem jich i několik přehlédla, i když na sebe dokáží dost hlasitě upozornit.

Při návštěvě nevynechejte prohlídku interiérů, které působí velmi elegantně a vkusně. Především hlavní, nebo také hudební, salon vás jistě okouzlí. Nemluvě o postelích s nebesy nebo lenoškami u krbů, které si budete přát mít doma.

Nic nedodá zámeckým stěnám větší útulnost než živé řezané květiny. Krásné květinové vazby najdete i v interiérech buchlovického zámku. Na začátku sezóny tu dokonce měli Tulipánománii, kdy tulipánová aranžmá ozdobila celou prohlídkovou trasu. Od 1. června se můžete těšit na výstavu fuchsií, která potrvá až do konce září.

Bližší informace najdete na http://www.fuchsie-buchlovice.eu/ nebo na stránkách zámku.

Reklama

Výběr článků

Načítám