Hlavní obsah

Na Vsetínsku zemřel řidič po havárii auta do potoka

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrt řidiče osobního vozidla, který zemřel v neděli 29. ledna okolo 17. hodiny při dopravní nehodě v obci Zděchov na Vsetínsku, završila tragický víkend ve Zlínském kraji.

Foto: HZS Zlínského kraje

Havarované auto vyprostili z potoka hasiči.

Článek

„Odpoledne oznámil náhodný chodec na linku 112, že u Zděchova je v potoce vozidlo. Na popsané místo okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému, kde našly havarovanou fabii. Uvnitř byl jedenapadesátiletý řidič bez známek života. Prozatím z nezjištěných příčin vjel do protisměru a poté do potoka. K určení příčiny smrti byla nařízena pitva. Nelze vyloučit, že měl řidič během jízdy zdravotní problémy,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Policisté případ vyšetřují a žádají případné svědky, kteří by mohli podat informace k této nešťastné události, aby se přihlásili na lince 158 nebo na nejbližším policejním oddělení.

„Oznámení o dopravní nehodě přijalo krajské operační středisko hasičů ve Zlíně v 16:57 hodin. Podle prvotních informací se osobní vozidlo nacházelo v korytě potoka a jeho řidič zůstal v kabině. Operační důstojník vyslal na místo události profesionální hasiče ze Vsetína a dobrovolné hasiče z Halenkova. Hasiči a poté i záchranáři se hned připojili k policistům a dalším občanům, kteří se pokoušeli bezvládného muže oživit. Jejich snaha však byla marná,“ informoval krajský mluvčí hasičů Libor Netopil.

Velitel zásahu povolal jednotku profesionálních hasičů z Otrokovic a s jejich vyprošťovacím automobilem havarované vozidlo dostali na břeh potoka.

Uplynulý víkend hodnotí hasiči jako velmi náročný a tragický. „V sobotu 28. ledna ráno likvidovali rozsáhlý požár v obci Velíková. Dopoledne vyprošťovali řidiče osobního auta z vraku po srážce s vlakem ve Zlíně a odpoledne asistovali na místě tragického střetu cyklisty s osobním vozidlem u Slušovic. V neděli po půlnoci likvidovali požár zahradní chatky ve Zlíně-Malenovicích, který si vyžádal jeden lidský život,“ uzavřel Libor Netopil.

Reklama

Výběr článků

Načítám