Hlavní obsah

Na Vinohradech zazněly AsiHlasy

Novinky, Zuzana Rožková

V úterý 7. prosince v podvečer vystoupil v kostele Českobratrské církve evangelické v Korunní ulici na pražských Vinohradech amatérský pěvecký sbor AsiHlasy.

Foto: Zuzana Rožková

AsiHlasy na Vinohradech

Článek

V období adventním si členové AsiHlasů pro svůj již v pořadí druhý Vánoční koncert vybrali nejen známé koledy. Po nedávné pilné přípravě sboru při listopadovém vystoupení v Horních Štěpanicích na Benecku zazněly písně z okruhu lidové hudby z různých koutů světa, ale také spirituály a úpravy inspirované rockovými a populárními písničkami. Klasika byla zastoupena skladbou „Dona Nobis Pacem“ od W. A. Mozarta.

Kostel byl zcela zaplněn, což je důkazem, že si tento sympatický sbor již našel okruh pravidelných posluchačů. Právě pro ně pak bylo milým překvapením, když bulharskou lidovou „Tcanich sa u popa“ radostně přiběhly se sborem zazpívat děti, které tuto píseň důvěrně znají z domácích pěveckých příprav svých maminek a tatínků.  

Pro pěvecký sbor AsiHlasy, který vznikl z nezpěváků rozhodnutých překonat  své zábrany ke zpěvu, je typické, že dokáže posluchače nadchnout svým odhodláním a maximálním osobním nasazením každého jednotlivého člena sboru. Velkou radost ze svých „žáků“ tehdy zažívá sbormistryně Dana Houdková, která stála u jejich začátků.

Dana tímto sborem naplňuje svou vizi, jenž proklamuje na kurzech zpěvu www.kurzy-zpivani.cz, a to, že zpívat může opravdu každý. Na jejích kurzech kromě pěveckých technik a dovedností účastníci rovněž pracují s energií, se svým tělem a myslí, více poznávají sami sebe.

To je s blížícím se koncem roku a s obdobím předsevzetí pro rok nadcházející velmi zajímavé téma. Co říkáte, nepřipíšeme si do seznamu „V roce 2011 si začnu zpívat pro radost?"

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám