Hlavní obsah

Na Vánočním kluzišti v centru Ostravy se opět bruslí

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 24. listopadu v 15.00 vyjela tramvaj Barborka, aby na své cestě od zastávky Poruba, vozovna na zastávku Výstaviště nabrala co nejvíce zájemců o setkání s tučňákem Rudolfem, maskotem společnosti SAREZA. Společně pak došli na ostravské Masarykovo náměstí, kde bylo kluziště slavnostně otevřeno.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 25.11.2018 Vánoční kluziště 2018. Pořádá Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy ,s.r.o.

Článek

Slavnostní zahajovací program 9. ročníku projektu Vánoční kluziště moderoval   Vladimír Polák z Národního divadla moravskoslezského.

Stejně jako v předchozích letech Vánoční kluziště bude v provozu od 24. listopadu do 1. ledna. Otevřeno bude vždy od 10.00 do 20.00 hodin s tím, že budou předem vyhlášeny 30 a 60minutové přestávky na úklid a úpravu ledu.

Podle tiskové mluvčí společnosti SAREZA s. r. o. Lenky Papajové kluziště využívají návštěvníci všech věkových kategorií. Pořadatelé dávají možnost si předem objednat termín pro školní bruslení. Díky Statutárnímu městu Ostrava, městskému obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a dalším významným partnerům je i letos bruslení zdarma. Zpoplatněna je pouze půjčovna a brusírna bruslí, půjčovna SAREZA tučňáků a šatna v areálu kluziště. Je k dispozici zázemí pro občerstvení a sociální zařízení.

V neděli 25. listopadu v odpoledních hodinách se po kluzišti proháněl bruslař seniorského věku, který zde podle hudby prováděl různá cvičení.

„Bruslím tady hlavně pro radost z bruslení. Hlavně si tady trénuji techniku, protože se věnují ultrabruslení, to znamená těm dlouhým bruslařským výkonům na 100 km a dále. Tady na tom mikrokluzišti si trénuji techniku předvídání, perifernímu vidění, kinogramu pohybu. Všechno to obnáší prvky rychrobruslení. Je to něco mezi krasobruslením a zumbou. Také se učím i správný odpich od bruslí. To všechno použiji na dlouhých bruslích pří jízdě na více než 100 km,” vysvětlil Karel Ligocki, člen oddílu HK Nový Jičín.

Karel Ligocki (63) své rekordy jezdí na dlouhých rychlobruslařských bruslích. Drží 16 českých rekordů na dlouhých tratích od 50 kilometrů do 24hodinovky. Teď se připravuje na závody v Bohumíně, kde by chtěl překonat stávající rekord z Nového Jičína na 100 km, který je 4 hodiny 44 minut a 37 vteřin. O rekord se bude pokoušet na zimním stadionu v Bohumíně na počátku roku 2019. 

Kromě dětí na ploše byla spousta maminek, tatínků, babiček, dědečků, kteří své svěřence drželi, tlačili, zvedali, povzbuzovali, hladili, foukali na bebínka a dobrotu za výkon slibovali. Mnozí jezdili s pomůckou s malým tučňákem.

„Jsme z Ostravy, bydlíme tady kousek. Chodíme sem již třetím rokem a docela často, takže dcera trénuje již od svých tří let. Nic nepřeháníme, pěkně pomalinku a každý den zkoušíme chviličku a jsme rády, že to tu máme,” řekla maminka Hana s dcerou Eliškou.

Pořadatelé připravují po celou dobu i různé zábavné pořady. Návštěvníci se mají co těšit na akci 5. prosince. Od 16.00 do 18.00 bude na programu Mikulášské bruslení v maskách. Dále se uskuteční také setkání s mladými hokejisty a jejich exhibice. Své umění převedou krasobruslařky a krasobruslaři. Pořadatelé Vánočního kluziště vyhlásili i Vánoční soutěž o velmi pěkné ceny. 

Další informace: www.vanocnikluziste.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám