Hlavní obsah

Na Vaňkově kopci u Ostravy se v neděli lyžovalo i běhalo podle mapy

Novinky, Josef Zajíc

Druhou adventní neděli 9. prosince zahájili pořadatelé ze Ski areálu Vaňkův kopec u Ostravy lyžařskou sezónu. Sjelo se sem mnoho zájemců, kteří si chtěli zalyžovat z nadmořské výšky 405 metrů. Sešli se tu ale i orientační běžci, kteří se v okolí proběhli s mapou a busolou.

Foto: Josef Zajíc

Vaňkův kopec u Ostravy: Lyžaři a běžci. 9.12.2012

Článek

Zasněžený Vaňkův kopec nedaleko od Ostravy nabízel dobré podmínky k lyžování. Ke Ski areálu se dá dobře dopravit z Ostravy MHD tramvají č. 5 od zastávky Vřesínská až na konečnou Zátiší. Doba jízdy je 18 minut. Pak asi 600 metrů pěšky. Autem se dá bez problému dopravit po silnici č. 465 až k areálu. Vedle je vybudované parkoviště pro zhruba 200 aut.

Toho využili orientační běžci a zúčastnili se 3. závodu Slezské zimní ligy v orientačním běhu. Ředitelka závodu Lucie Gruchalová připravila pro 88 závodníků tři tratě v kopcovitém terénu okolo obcí Zátiší a Budišovice. Nabídla dobré tratě jak vyspělým orientačním běžcům, tak začátečníkům, kteří běželi podle mapy v měřítku 1:5000.

Někteří závodníci se přihlásili na trať MTBO, což je závod podle mapy, ale na kole. Tato disciplína byla v neděli 9. prosince nejnáročnější. Disciplínu orientační duatlon (běh + MTBO) běžela jen jedna statečná závodnice Jana Vývodová z SKOB Ostrava.

Cíl byl pro závodníky umístěn přímo ve Ski areálu, takže se zájemci mohli jen převléknout z běžeckého úboru a naskočit na lyže.

Manželé Gruchalovi v závěru vyhlásili výsledky ve všech kategoriích, předali vítězům drobné ceny a diplomy a popřáli kvalitní trénink na další závody Slezské zimní ligy v orientačním běhu.

Výsledky:

Ženy A: Kašparová Šárka - OPA - 58:50,  muži A: Holas Tomáš - OPA - 38:18, ženy B: Ševčíková  Petra -OPA - 40:16, muži B: Svoboda František - Frýdek-Místek - 36:35, ženy C: Řezáčová Dobromila- OVA - 19:41, muži C: Valík Tomáš - OPA - 13:44. Kolo MTBO: Skoupý Jan - OPA - 1:25,20. Duatlon: Vývodová Jana - OVA - 3:10,11.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám