Hlavní obsah

Na úřadě se zpívalo pro dobrou věc

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, kteří v pátek museli na Úřadě městského obvodu Plzeň 3 vyřizovat povinnosti, byli příjemně překvapeni. Od půl jedenácté dopoledne se v budově úřadu totiž konala Tříkrálová sbírka. Děti z pěveckého sboru Jiřičky nakonec rozezpívaly nejen návštěvníky úřadu, ale také jeho zaměstnance.

Foto: Miroslav Knotek

Starosta Neubauer přispěl do sbírky a zároveň obdaroval dětské koledníky.

Článek

Koledníci sbírku, kterou organizuje už dlouhá léta Diecézní charita Plzeň, zahájili již ve středu 3. ledna na plzeňské radnici a poté jim v katedrále požehnal plzeňský biskup Tomáš Holub. Hlavním smyslem této charitativní akce je pomoc rodinám i jednotlivcům v nouzi u nás či v zahraničí.

Jako již tradičně navštívili koledníci také Úřad městského obvodu Plzeň 3. Dvanáct dětí se rozdělilo na několik skupinek, které obcházely kanceláře v budově úřadu.

Do sbírky se spolu se zaměstnanci a návštěvníky úřadu zapojil i starosta obvodu Radislav Neubauer a místostarosta David Procházka. Kromě finančního příspěvku obdrželi od nich koledníci i malé dárky.

Reklama

Výběr článků

Načítám