Hlavní obsah

Na trasy ostravského Běhu naděje se vydalo 1567 běžců

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátečních dopoledních hodinách uspořádalo Středisko volného času v Ostravě - Zábřehu již 6. ročník Běhu naděje. Akce se zúčastnilo asi 1567 běžců, především dětí z mateřských a základních škol Městského obvodu Ostrava - Jih.

Foto: Josef Zajíc

Běh naděje v Ostravě - Zábřehu. 4.10.2013

Článek

"Běh naděje pořádáme pro děti, mládež a veřejnost v Ostravě. Uskutečnil se jeho již šestý ročník," řekla jedna z organizátorek Střediska volného času Lenka Červená. "V roce 2012 se například v České republice uskutečnilo 75 běhů s aktivní účastí registrovaných (zapsaných do startovních listin) 22 576 osob. Na charitativní účely se vybralo 466 000 Kč," dodala.

Běh naděje je sportovně-společenská humanitární akce inspirující se úspěšnou akcí pořádanou na podporu výzkumu rakoviny Běh Terryho Foxe, která v ČR probíhala v letech 1993 - 2007. Na tuto akci Běh naděje navazuje.

Cílem akce je dostat co nejvíce lidí k pohybu. V případě Běhu naděje v Bělském lese v Ostravě - Zábřehu byly pro účastníky připraveny dvě trasy. Jedna zelená (4,5 km dlouhá) a jedna oranžová (1,5 km).

Účastníci trať mohli absolvovat během, chůzí, joggingem, jízdou na kole, kolečkových bruslích a podobně. Akce se, podle pořadatelů, zúčastnilo 1567 lidí, většinou dětí z mateřských a základních škol.

Pořadatelé připravili pro účastníky běhu doprovodný program. Hasiči předvedli výzbroj zásahové vozidla. Městská policie Ostrava ukázala vybavení policie, záchranáři dětem předvedli, jak dávat záchranu při zástavě srdce. Mimo jiné si děti mohly vyzkoušet střelbu ze vzduchovky, lukostřelbu a další zábavné činnosti.

V Ostravě se další Běh naděje uskuteční 10. října v Sadu Milady Horákové u Domu kultury Ostrava. Startovat se bude od 9 do 12 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám