Hlavní obsah

Na Transfúzní službě v Šumperku darovali krev zaměstnanci firmy Miele

Novinky, Lucie Drahošová

Příkladem zaměstnavatelům jde z hlediska společenské odpovědnosti firma Miele technika z Uničova. Osmnáct jejích zaměstnanců se v červnu zúčastnilo společného darování krve na Transfúzní službě v Šumperku.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Stalo se tak v rámci akce „Daruj krev s Miele“, kdy společnost u svých zaměstnanců podpořila dobrovolné dárcovství.

„Stát se dárcem krve jsem se rozhodla již před třemi lety, inspirací pro mě byli prarodiče, kteří jsou držiteli Janského plakety. Impulsem k darování byla určitě i tato akce našeho zaměstnavatele,“ vysvětlila své důvody k darování krve prvodárkyně ze společnosti Miele technika s.r.o.

„Musím přiznat, že před odběrem jsem se bála, jak jej zvládnu. Překvapilo mě, jak krátce odběr trval a že nebolel. Jednoznačně musím také pochválit personál Transfúzní služby, který byl velice příjemný, což považuji za důležité,“ dodala prvodárkyně.

Postoj firmy Miele technika s.r.o. i jejích zaměstnanců ocenili i zaměstnanci Transfúzní služby. „Velice si vážíme skutečnosti, že společnost Miele technika s.r.o. patří mezi firmy, které podporují u svých zaměstnanců dobrovolné dárcovství krve a pomáhají tak zachraňovat životy pacientů při vážných onemocněních, nehodách či operacích. Takový postoj není ze strany zaměstnavatelů zatím vždy obvyklý, o to více za něj děkujeme,“ uvedla Mgr. Markéta Stržínková, marketingová manažerka Transfúzní služby.

Společenská odpovědnost je koncepcí řízení rozvinutých firem. V tomto duchu se firmy otevřeně přiznávají ke své spoluodpovědnosti za stav a chod naší společnosti. Aktivně se tak snaží minimalizovat negativní dopady průmyslové činnosti na okolní prostředí a naopak podporovat smysluplné aktivity ve svém okolí.

Dárcovství krve je přitom výhodné oboustranně. Každý dárce krve nebo plazmy na Transfúzní službě má nárok na celou řadu výhod. Kromě pracovního volna s náhradou mzdy dárce získá proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitamíny od své zdravotní pojišťovny, občerstvení či odpočet ze základu daně z příjmu, a to za každý odběr 3000 Kč. Zájemci o dobrovolné dárcovství krve se mohou objednávat telefonicky na čísle 724 612 674 nebo emailem na adrese evidence.spk@tsl.agel.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám