Hlavní obsah

Na tisíce školáků čeká příšera, která je bude učit češtinu a dějepis

Novinky, Boris Keka

Klasická školní tabule sice není minulostí, stále častěji se však o slovo hlásí moderní informační technologie a komunikační prostředky. Učit děti s pomocí tabletů či mobilních telefonů budou od nového školního roku např. učitelé, kteří k výuce využijí moderní online vzdělávací kurzy Red Monster.

Foto: Unicorn Publishing

Vzdělávací kurzy Red Monster si mohou učitelé zdarma pořídit na webu www.ucenispriserou.cz.

Článek

Ty připravuje nakladatelství Unicorn Publishing, působící při vysoké škole Unicorn College (soukromá VŠ se sídlem v Praze), s pomocí učitelů a odborníků z praxe v souladu s požadavky rámcového vzdělávacího programu Ministerstva školství. Učitelé mají možnost kurzy získat zcela zdarma a používat je např. jako zpestření své vlastní výuky.

V tuto chvíli jsou připraveny kurzy českého jazyka, v průběhu podzimu nabídku rozšíří řada kurzů z dalších vyučovaných předmětů: prvouky, vlastivědy, občanské výchovy, dějepisu a fyziky.

"Učení s příšerou", jak se kurzy také nazývají s ohledem na maskota celého vzdělávacího programu, provádí žáky jednotlivými školními lekcemi. Formou otázek se ověřuje znalost učiva a žák sám, ale také např. jeho učitel či rodiče, mají okamžitou zpětnou vazbu o tom, jak si žák při svém studiu vede, zda učivu rozumí, nebo je potřeba někde přidat.

Na webu www.ucenispriserou.cz mohou učitelé získat výukové kurzy Red Monster zdarma. Stačí projevit zájem prostřednictvím dostupného formuláře. Jako bonus mohou učitelé pro své žáky bezplatně získat školní sešity a tužky (platí do vyčerpání zásob, připraveno je zhruba 100 000 kusů školních pomůcek).

Manažer projektu Radko Pöschl, původní profesí učitel, uvedl: „Při využívání kurzů Red Monster nezapomínáme na výhody klasicky pojatého vzdělávání. Snažíme se o to, aby naše kurzy umožnily žákům efektivně a účinně načerpat základní znalosti, které pak mohou v interakci s učitelem a ostatními žáky obohacovat o další vlastní poznatky, společně je rozvíjet a aplikovat v praxi.”

Reklama

Výběr článků

Načítám