Hlavní obsah

Na Techagru je snadné potkat celou řadu známých osobností

Novinky, Lenka Žáčková

V neděli 8. dubna byl v Brně zahájen veletrh Techagro, který patří mezi nejvýznamnější v Evropě - a rozhodně není jen pro odbornou veřejnost. Když se budete dobře rozhlížet, můžete spatřit celou řadu známých osobností. Veletrh potrvá až do pozdních odpoledních hodin 12. dubna.

Foto: Lenka Žáčková
Článek

Nenechte si ujít zajímavá setkání, například s Vandou Hybnerovou, Václavem Vydrou, Lucií Hadašovou a několika dalšími.

Herečka Vanda Hybnerová, držitelka ceny Thálie má několik domovů jedním z nich je na Vysočině, kde má milovanou farmu. Díky životu, jaký má, zná pohled na svět z koňského hřbetu i sedačky traktoru, což je pro mnohé velkým překvapením. Práce kolem deseti koní a stádečka ovcí ji naplňuje. S něčím pomáhají dcery, starší Josefina sama aktivně na koni jezdí a občas i závodí. Nicméně balík sena vážící dobrých 300 kg ani tři ženské samy nepřekulí.

I to byl důvod, proč Vanda Hybnerová zavítala na zemědělský veletrh Techagro do Brna. Vybírala si menší traktor pro ženu farmářku. Na veletrhu si Vanda vyzkoušela i řízení vozíčku zvaného gator, usedla do obřího traktoru či do polstrované sedačky historického loveckého kočáru a  dokonce držela v ruce loveckou zbraň. Sama by však prý na zvíře nedokázala vystřelit.

Herec Václav Vydra se také točí okolo koní, je to nejznámější herecký koňák. Prvního si pořídil před dvaceti lety, dnes jich má sedm vlastních a 23 ostatních na statku u Slapské přehrady. K tomu dvě husy a osm koček. Koním se navíc sám stará o kopyta, to je 120 kopyt jednou za dva měsíce, někdy i častěji.

Na Techagru ho zajímala nejvíce zvířata, ale rozhlížel se i po nějakém manipulátoru. Rozvášněný dav návštěvníků-fanoušků ho však nenechal v klidu projet, a tak se stihl na veletrhu jen pomazlit s kuřetem, jehnětem a krávou. Celou dobu na veletrhu sršel vtipy, hlavně se zemědělskou tematikou. 

Reklama

Výběr článků

Načítám