Hlavní obsah

Na šumperské „učňovce“ lze získat mimo jiné i kvalifikaci pro obsluhu CNC strojů

Novinky, Vladimíra Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiadvacet učňovských, maturitních i nástavbových oborů nabízí pro školní rok 2019/2020 Střední škola železniční, technická a služeb v Šumperku. Pro zlepšení pozice absolventů na trhu práce škola umožňuje žákům některých maturitních oborů získat také výuční list.

Foto: Vladimíra Krejčí

Žáci devátých ročníků základních škol, kteří stojí před volbou, jakou budoucí profesi zvolit, si vyberou z 13 učňovských a pěti maturitních oborů.

Článek

„Novinkou je zaměření čtyřletého maturitního oboru strojírenství na obsluhu CNC strojů, o tuto kvalifikaci je mezi zaměstnavateli mimořádný zájem. Škola reaguje na podněty firem v regionu a upravuje studijní programy podle požadavků trhu práce,“ ujistila Martina Hronová, zástupkyně ředitelky pro teoretické vyučování.

Žáci maturitního oboru mechanik strojů a zařízení mohou během studia získat výuční list oboru strojní mechanik a také svářečský průkaz. Nejen maturitní vysvědčení, ale také výuční list v oboru prodavač obdrží po složení zkoušek budoucí obchodníci.

Škola nabízí kombinované studium jednoletých vzdělávacích programů elektrikář – silnoproud, strojní mechanik, zedník, tesař nebo mechanik plynových zařízení, určené pro absolventy učňovských i maturitních oborů, kteří si chtějí rozšířit kvalifikaci. Lze absolvovat také dvouleté nástavbové denní studium oboru podnikání, zakončené maturitní zkouškou.

„Žáci devátých ročníků základních škol, kteří stojí před volbou, jakou budoucí profesi zvolit, si u nás vyberou z 13 učňovských a pěti maturitních vzdělávacích programů,“ upřesnila Hronová.

Škola nabízí obory strojní, stavební, elektro, ale také zaměřené na oblast obchodu a služeb nebo výrobu nábytku. Žáci řady z nich mohou získat stipendium od Olomouckého kraje, některé finančně podporují také budoucí zaměstnavatelé.

Další informace zájemci získají na studijním oddělení školy na telefonním čísle +420 583 320 117 nebo prostřednictví mailové pošty na adrese studijni@sszts.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám