Hlavní obsah

Na suchu i ve vodě. V parném dni se v Ústí nad Orlicí tancovalo všude

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V aquaparku v Ústí nad Orlicí úsek Rekreačních služeb městské společnosti Tepvos zpříjemnil tropickou sobotu 28. července návštěvníkům koupání animačním programem. Tance ve vodě si mohli užít děti i dospělí.

Foto: Stanislava Dvořáková

Tančilo se pod pálivými slunečními paprsky nad bazénem i v příjemném prostředí chladivé vody.

Článek

„Voda... Kde je voda?” To bylo nejtoužebněji vyslovovaným spojením sobotního tropického dne. Nebylo proto divu, že celé rodiny mířily směrem k aquaparku, kde zaplnily veškerá prostranství a plně využily stávající i nové atrakce.

Osvěžení především přinášel tobogán a kamikadze, četné dětské skluzavky a pohybové vodní hry i fotbal na vodním hřišti.

Přes tuto bohatou nabídku relaxačního i sportovního vyžití úsek Rekreačních služeb městské společnosti Tepvos zpříjemnil horké odpoledne dalším lákavým programem nejen na pohled, ale také s možností zapojení.

Přizvaný taneční pár z pardubického SC PAP klubu v zhruba půlhodinových intervalech na žhavé rytmy latinskoamerických tanců v temperamentních pohybových kreacích lákal přihlížející k zapojení. Svým elánem záhy strhla dvojice, zejména ty ponořené v bazénu k napodobení, a ti, kteří zatím tančili na suchu, také rychle mizeli v osvěžující vodě.

Tak se tancovalo celé odpoledne. Ti nejmenší v dětském bazénku ve třiceticentimetrové hloubce aspoň v rytmu hudby plácali do vody, větší se zapojili ve velkém bazénu do tanečních poskoků nadnášeni po ramena příjemnou hladinou vody. Neodolala ani starší generace a přidala se skokem do odpovídající hloubky.

Jen předvádějící tanečníci a plavčíci pod ukazatelem 30°C teploty vzduchu statečně odolávali náporu vedra a pečlivě se starali o zábavu a bezpečnost.

Odměnou byla spokojenost s nabídnutým programem, který zároveň nahradil připravované relaxační cvičení Core, které by na vyhřáté louce nesplnilo svůj účel. Snad přírodní podmínky v srpnu umožní jeho zařazení.

Vítaný odpočinek na dekách, lavičkách i pod slunečníky pak po celý den nabízelo rozlehlé prostranství posekané louky, které bylo zaplněné téměř do posledního místa.

Tím nabídka Rekreačních služeb zdaleka nekončí. I v dalších nejbližších dnech je připraven zajímavý program. V případě tropických nocí, ve středu, v pátek a sobotu, bude aquapark od 20:30 do 22:30 hodin otevřen pro noční koupání s atraktivně prozářenou vodou barevnými reflektory. Navíc v pátek 3. srpna od 15 do 18 hodin představí Klub pevného zdraví Den s VZP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám