Hlavní obsah

Na Stříbrsku se točí nový film - Pouto

Novinky, Martina Sihelská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První klapka nově vznikajícího filmu Pouto padla o víkendu na louce v Malovicích u Butova, která představovala hřiště pro nelítostné klání místních kluků z filmové vesnice Týniště. Právě fotbalovým zápasem film Pouto začíná.

Foto: Laco Kajaba

Z prvního natáčecího dne v Malovicích.

Článek

Film natáčí začínající student FAMO v Písku Jan Václav z Erpužic s partou přátel od GAWAfilmu, kteří buď hrají, nebo podporují práci ve filmovém týmu. Hlavní představitel role je Vratislav Kouřil ze ZŠ z Mánesovy ulice ve Stříbře, je mu 14 let. Hraje handicapovaného chlapce, který po mozkové obrně má motorické potíže a jeho snem je hrát fotbal. Celý děj se odehrává v roce 1976. Další roli, a to faráře, si střihne i Laco Kajaba ze Stříbra.

„První den natáčení byl velmi chladný, kolem deseti stupňů. Což o to, ti běhající se zahřáli, ale ti, co měli sedět na lavičkách, třeba právě Kouřil a fanynky kolem, ti byli rádi za každou chvilku, kdy na ně kamera nemířila, protože jim štáb hned podal teplé oblečení,“ uvedl člen stříbrského ochotnického spolku DIVOCH Laco Kajaba.

Režisér, kameraman, scénárista, herec a také střihač v jedné osobě Jan Václav věří, že premiéra se bude konat už o letošním podzimu.

„Do rolí jsem obsadil několik ochotníků z různých spolků, k tomu pár úplných amatérů a samozřejmě děti, část jich je právě ze školy ve stříbrské Mánesově ulici, někteří už jsou i na středních. Pár studentů je ze stříbrské GOA. Natáčet se bude v květnu a červnu v Malovicích, Blahoustech, Erpužicích a Rozvadově. Chystám i možné překvapení v epizodní roli diváka na hřišti,“ uvedl režisér Václav.

Nálada při natáčení byla výborná. Štáb dokonce ve volných chvílích žertoval. „Až Honza absolvuje FAMO, tak natočí to samé, ale na profesionální úrovni. A třeba i s ambicemi na Oskara,“ smál se Kajaba s ostatními. Ovšem kdo ví, i taková věc se může někdy přihodit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám