Hlavní obsah

Na Střeleckém ostrově proběhl minifestival v režii Shores of Others

Novinky, Tomáš Kopečný

Hudebně experimentální kapela Shores of Others přichystala na pražský Střelecký ostrov, kam pozvala své fanoušky a všechny hudební nadšence, svůj Minifestival. Spolu s ní zahrála další uskupení jako Hazuka nebo Mexico Magico. Minifestival se uskutečnil v neděli 27. srpna od 19 hodin.

Foto: Mexico Magico
Článek

Shores of Others hudebně čerpají z našeho historického a kulturního dědictví, z čehož vzniká osobitá a zajímavá hudba. Představili ji i na Střeleckém ostrově, kde pořádali svůj Minifestival, kam pozvali kapelu Hazuka a hudební trio Mexico Magico.  

Shores of Others je pražský hudební projekt, jehož cílem je snaha o poetické zprostředkování příběhů, v nichž se v rozličných časových obdobích prolínají různé historické události mnohých národů s jejich folklorem.

Hraje ve složení Daniel Zappi (hudba, texty, kytara, piano), Matouš Jelínek (basa, vokály), Tomáš Lacina (perkuse), Johana Turnerová (housle, vokály), Jo Poon (cello) a Lenka Mitasova (harfa).

HaZuKa je hudebně poetické uskupení, které vzniklo v roce 2014. Hraje mnohotvárnou akustickou hudbu od šansonů, přes folkrock, až po etno a jeho kmenovými členy jsou v současnosti Karel K. Navrátil, Zuzana Sixtová a Marwan Alsolaiman.

Mexico Magico tvoří hudebníci okolo zpěváka, kytaristy, hráče na guitarron Alejandra Tameze

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám