Hlavní obsah

Na strakonickém hradě přivítají jaro Voláním v černé kuchyni

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzeum ve strakonickém hradě je nesmírně agilní, neustále představuje nové projekty. Na Velikonoce pracovníci připravili výstavu Voláme jaro v černé kuchyni. Vernisáž připravují na úterý 10. března od 16 hodin. Vystoupí členové Veselé dudácké muziky. Výstava potrvá do 13. dubna.

Foto: Muzeum Strakonice
Článek

Velikonoce jsou spojované s toužebně očekávaným jarem. Výstava představí křesťanské i pohanské tradice spojené s oslavou jara. Připomene staré zvyky a obyčeje, prvky vody, ohně a zeleně, období půstu i dobroty, které o Velikonocích nesmějí chybět.

Objasní témata Popeleční středa, všechny postní neděle, Zelený čtvrtek, Velký pátek, Bílá sobota, Velikonoční pondělí, Letnice, čarodějnice, máje a majáles. Součástí je tradiční rukodělná část, pro školní děti vzdělávací programy.

Výstavu doplní přehlídka drobných závěsných velikonočních dekorací, které speciálně vyrobily místní základní a mateřské školy.

Otevřeno: út – ne: 9 – 16 hodin, Velikonoční pondělí: 9 – 16 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám