Hlavní obsah

Na stopě dalšího osudu vánočních stromků

Novinky, Stanislava Dvořáková

Kam s ním? I v letošním roce vyřešily svoz Komunální služby společnosti Tepvos v Ústí nad Orlicí nejen úklidem vánočních stromků, ale navíc jejich účelným využitím.

Článek

První den Nového roku se naposledy rozzářila výzdoba města s přáním PF 2018, aby v následujících dnech pracovníky městské společnosti Tepvos byla uklizena včetně s likvidací vánočního stromu, který byl rozřezán a odvezen do Sběrného dvora.

Jeho větve tak štěpkováním lze použít na vytápění nebo jako mulčovací hmotu pod keře a stromy, kde pak dochází k jejímu postupnému zkompostování. Z kmenu po vysušení bude další potřebný materiál, prkna apod.

Od poloviny ledna bylo přistoupeno k odvozu hromadících se odložených dosloužilých vánočních stromků z domácích prostředí. Místem uložení byla prostranství kolem kontejnerů, byly však při cestě nákladního automobilu Komunálních služeb nalezeny a posbírány opadané kostry stromků i náhodně odhozené.

Majitelé malých domků, pokud sami nemají možnost účelně zlikvidovat pozůstatek vánoční výzdoby, mohou stromky, případně větve jehličnatých stromů, odnést do velkého kontejneru bio odpadu do Sběrného dvora. Odtud tento biologický materiál odveze společnost Ekola s.r.o. České Libchavy, který bude opět ekologicky zpracován stroji se speciálními rotačními drtiči k dalšímu použití.

Reklama

Výběr článků

Načítám