Hlavní obsah

Na soutoku řek Lučiny a Ostravice se staví loděnice

Novinky, Josef Zajíc

Město Ostrava v rámci Integrovaného plánu rozvoje města buduje objekt v rámci projektu Sportovní a zábavní cíl na soutoku Ostravice a Lučiny. Budovaná stavba loděnice by měla sloužit jako víceúčelové zařízení zaměřené na vodní sporty a turistiku.

Foto: Josef Zajíc

Stavba loděnice na soutoku Ostravice a Lučiny. Ostrava - stav 2.4.2015

Článek

Výstavba loděnice navazuje na již realizované projekty města v okolí Ostravice (úprava řeky, cyklostezky). Vodácké aktivity bude v objektu možné propojit s cyklistickou in-line stezkou. Objekt loděnice poskytne prostory také pro vzdělávání.

„Objekt bude dvoupodlažní, v přízemí bude zázemí pro provozovatele, šatny se sprchami, sociální zařízení, technická místnost, prostor pro sklad lodí a vodáckých potřeb. V nadzemním podlaží bude vyhlídková místnost s klubovnou o kapacitě 28 míst, venkovní terasa pro klubovou a vzdělávací činnost s kapacitou 28 míst, školící místnost pro 30 osob a zázemí gastroprovozu. Na severní straně bude dětem sloužit cvičná horolezecká stěna,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

Rozpočet celého projektu je 27,5 miliónu Kč, z toho na samotnou dostavbu loděnice je to 15,9 miliónu Kč. Zbylé náklady byly finance na projekční práce, nákup pozemku stavby a DPH. Město předložilo žádost o spolufinancování akce z ROP Moravskoslezsko. Žádost je v současné době ve fázi hodnocení, město musí předložit poskytovateli dotace dodatečné informace. V případě schválení může dotace činit 80 procent způsobilých výdajů na dostavbu, tj. 12,7 miliónu Kč, zbylé náklady akce hradí město Ostrava.

„Rada města Ostravy odsouhlasila 31. března záměr na výběr uživatele a provozovatele loděnice. Uchazeči mohou posílat nabídky do 30. dubna. Koncem května by měla být stavba hotová. Kolaudace se má uskutečnit v průběhu června a července. Během letních prázdnin, pokud se vše podaří, by mohla být loděnice a celé středisko už zprovozněno,” dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám