Hlavní obsah

Na skleničku s výtvarníkem, pedagogem a filmařem Vladimírem Císařem

Novinky, Miroslav Moravec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kutnohorská umělecká agentura ArcusGallery se vrací k cyklu besed a autogramiád Na skleničku s..., které připravuje ve spolupráci s místní Vinotékou U Sv. Barbory.

Foto: Miroslav Moravec
Článek

Ve čtvrtek 1. února se v příjemném prostředí zadního sálku vinotéky mohou zájemci setkat se známou a výraznou kutnohorskou osobností, výtvarníkem, pedagogem a filmařem Vladimírem Císařem.

Na programu je obvyklá beseda, na kterou naváže autogramiáda knihy Marie Vondrové-Fastrové Paměti z Fastrova mlýna, kterou koncem roku 2017 vydalo v edici Miraculum Octavum Mundi nakladatelství Globus International, a Vladimír Císař ji vyzdobil barevnými i černobílými ilustracemi. Výtvarník se s přítomnými podělí o svoje pocity při tvorbě ilustrací ke kultovní kutnohorské knize a rád odpoví i na případné otázky.

Autogramiáda bude rozšířena i o další autorovy výtvarné artefakty, především faksimile originálních akrylů a barevné pohlednice z edice Výtvarné umění současné. Součástí celé akce bude krátkodobá výstava akrylů, akvarelů, černobílých autorských tisků a již vzpomenutých faksimile a pohlednic.

Vladimír Císař je znám i jako úspěšný režisér a tvůrce krátkých filmů. Ukázky z několika nejnovějších autor připravil i pro čtvrteční večer. Chybět samozřejmě nebudou ani ty, které se Fastrovu mlýnu i knize o něm věnují.

Podvečer Na skleničku s Vladimírem Císařem bude moderovat knihovnice Lenka Frankovicová, ve Vinotéce U Sv. Barbory (Husova 144) je začátek ve čtvrtek 1. února od 18:00 hodin. Na sklenku dobrého vína pozve všechny přítomné kutnohorský vinař Jiří Kocián.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám