Hlavní obsah

Na psí módní přehlídce se předvedla nevěsta i ženich

Novinky, Vladimíra Krejčí

Nezvyklou módní přehlídku zhlédli návštěvníci psí show Šumperský Hafan. Dvanáct čtyřnohých manekýnů a manekýnek vedených krásnými dívkami a odvážným mladíkem předvedlo modely návrhářky Vladimíry Venoušouvé. Představila se dokonce i psí nevěsta a ženich.

Foto: sumpersko.net

Čtyřnohé manekýnky představily originální modely Vladimíry Venoušové z psího salonu Zooráj.

Článek

„Na přípravě módní přehlídky jsem pracovala už od ledna. Nejdřív jsem vymýšlela modely, pak bylo zapotřebí vybrat pejsky, kteří je předvedou. Oblečky jsem šila na míru, vypomáhala mi švadlena Jana Kondlerová,“ uvedla návrhářka Venoušová z psího salonu Zooráj. 

Každý psí manekýn, který se na Šumperském Hafanovi představil, měl za sebou dvě zkoušky jako v pravém krejčovském salonu. Letošní přehlídka byla v pořadí už druhá. První se odehrála na předchozím ročníku psí show. 

Čtyřnohá nevěsta předvedla decentně zdobené bílé šaty s bohatě nařasenou sukní a s bílými růžičkami na rukávcích, ženich měl na sobě oblek s vestou. Návrhářka představila také letní růžové šatičky z tričkoviny s nabíranou růžovou sukní zdobenou flitry, dále model se saténovou sukýnkou se vzorem Hello Kitty či podzimní vestu s kapucí. 

„Na pláž se hodí letní havaj obleček s vodítkem s námořnickým vzorem, do společnosti zase večerní róba s extravagantně nabíranou sukní ze šifonu. Pejsek, který doprovází páníčka při joggingu může obléknout teplákovou soupravu z plyše,“ soudí Venoušová. 

Další čtyřnohý manekýn předvedl dokonalou zmenšeninu cyklistického dresu. Do rušných městských ulic i do lesa je určena reflexní vesta a vodítko, praktický model má přispět k bezpečnosti silničního provozu. Především sportovní fanoušky zaujal dres v národních barvách vhodný pro všechny události, kdy je třeba podpořit reprezentační tým. 

Psí manekýnky a manekýny vedly šumperské modelky a jeden odvážný mladík. Oblékli si slušivé modely z butiku V.I.P. Fashion & Outlet. 

„Módu si můžete koupit, ale styl musíte mít,“ soudí spolumajitelka butiku a vedoucí modelek Marcela Procházková, která preferuje jednoduchou francouzskou eleganci a italskou ležérnost. „Každý by měl nosit to, v čem se cítí nejlépe,“ soudí Procházková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám