Hlavní obsah

Na prohlídky zámku Mníšku lze zavítat ještě tento víkend a na přelomu roku

Novinky, Marie Charvátová

Mníšecký zámek bude mít otevřeno i na Silvestra a na Nový rok. Dospělí si poslechnou o historii zámku, děti si užijí zábavu s ledovou královnou Elsou. Klasické i dětské prohlídky jsou na programu také nadcházející víkend 14. a 15. prosince. Chybět nebudou ani vánoční prohlídky s adventními zvyky.

Výlet do zámku stojí za to i v zimních měsících.

Článek

Tuto sobotu a neděli se návštěvníkům mníšeckého zámku otevírají reprezentativní i soukromé pokoje. Při jejich prohlídce se dozvědí o starší i novodobější historii, uvidí první i poslední majitele, sbírku porcelánu, původní barokní kapli nebo moderní prvorepublikové koupelny.

Kdo by si chtěl užít netradiční prohlídku, pro toho jsou připraveny speciální vánoční prohlídky s adventními zvyky. Proč svobodné slečny zadělávaly o Vánocích na knedlíky? Co znamená, když pod hrnečkem objevíme dudlík? Jak zajistit, aby těsto na vánočku dobře vykynulo? To všechno se dozvíte při vánočních prohlídkách svátečně vyzdobenými komnatami.

Děti s rodiči se mohou těšit, že opět potkají oblíbenou ledovou královnu Elsu. Vezme je na prohlídky zámku i Kouzelného sklepení a také na prohlídku Z pohádky do pohádky. Tam potkají tříhlavého draka, Červenou Karkulku nebo dvanáct princezen. Třeba i poznají, která z nich je Zlatovláska.

Kdo se nestihne pozdravit s Elsou před Vánocemi, smutnit nemusí. Elsa totiž zve na prohlídky také na Silvestra a na Nový rok, kdy bude na speciálních prohlídkách provázet děti slavnostními sály a jídelnami. Otevřeno bude také na klasických prohlídkách obou okruhů.

Program speciálních prohlídek:

Sobota 14. 12.

12:30 Z pohádky do pohádky a Kouzelné sklepení

13:30 Vánoční prohlídka pro dospělé

14:30 Královna Elsa a Olaf slaví Vánoce

Neděle 15. 12.

10:30 Vánoční prohlídka pro dospělé

13:30 Královna Elsa a Olaf slaví Vánoce

14:15 Kouzelné sklepení

Silvestr 31. 12.

10:30 Elsa slaví Silvestr

10:00 11:15 prohlídky prvorepublikových interiérů zámku

Nový rok 1. 1.

13:30 Elsa slaví Nový rok

13:15 14:30 prohlídky prvorepublikových interiérů zámku

Reklama

Výběr článků

Načítám