Hlavní obsah

Na prohlídky s vánoční pohádkou zvou Staré Hrady

Novinky, Ivana Kvasnicová

Jedinečnou vánoční atmosféru pohádkové prohlídky hradu s vánoční pohádkou si zájemci mohou vychutnat na Starých Hradech u Jičína. Zažijí Vánoce našich prababiček a v pohádce na ně bude čekat spousta veselých kamarádů. Zvýhodněným okruhem hradem s vánoční pohádkou provede princezna a hradní čaroděj od 26. prosince.

Foto: Staré hrady
Článek

Prohlídku vánočně vyzdobených interiérů hradu s vánoční pohádkou připravili na Starých Hradech u Jičína. Ožívají v ní postavy z pohádky čaroděje Archibalda I. z pera spisovatelky Petra Sukové.

Prohlídkový okruh Pohádka I. vás zavede do pohádek čaroděje Archibalda I. v pohádkovém zámeckém sklepení. Navštívíte palác plný skřítků, kde našla domov partička skřítků Tvoříčků a Ničemníčků.

Ve vodnickém království vás přivítá rodinka vodnického krále Škebly II. a princezny Ráchandy, navštívíte domácnost starohradského obra Zelijáše, ledové království se zimním králem Mínusem Celsiusem IV. Dále sluj velkého ochočeného draka Třífrňáka z lesního království, pohádkovou hladomornu a mnoho dalšího. Novinkou jsou pak Obří Smaragdoví draci, kteří do sklepení vylézají z hradních katakomb a v obřích smaragdech na krku ukrývají dračí moc a sílu.

Zvýhodněný okruh s pohádkou

Příjemnou kombinaci historie a pohádky nabízejí Staré Hrady o vánočních svátcích ve "Zvýhodněném okruhu pohádkovým hradem". V hradní a zámecké části vede prohlídkový okruh „Jak se žilo za císaře pána Františka Josefa I.“

Navštívíte barokní kuchyni, velkou loveckou chodbu, unikátní ložnici a pracovnu, kde mnoho tisíc exponátů představuje život prostých lidí, měšťanů a šlechty v období vrcholu habsburské monarchie. Uvidíte, jak slavily Vánoce naše prababičky, prohlédnete si staré vánoční ozdoby i veliký Betlém a v pohádce na vás čeká spousta kamarádů.

Ve své královské komnatě vás na audienci přijme Jeho Výsost Dračí Král Rozumbraďák XVI. i s královnou Starostlindou a jejich dcerkami, dračími princeznami Lajdalínou, Trajdalínou a Rozcaplínou, od kterých se dozvíte, proč mají draci nejraději k obědu a k večeři krásné princezny. Kromě nich tu čekají draci ohniví, vodní, lesní, píseční, sněžní a mnoho dalších pohádkových bytostí, se kterými si užijete spoustu zábavy.

Hradem vás provedou čarodějnice, princezna, čertice, rytíř či čaroděj: 26., 27., 28., 29., 30. a 31. 12. 2015 + 2. a 3. 1. 2016. 

Reklama

Výběr článků

Načítám