Hlavní obsah

Na pohádkovém zámku Staré Hrady prázdniny začínají už tento víkend

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohádkové bytosti ožívají na Starých Hradech a vtáhnou vás do svých her a radovánek. Veselé princezny a čarodějnice, popletení čerti a čarodějové, ale i čarocezny a čertenice čekají na vás už tento víkend. Otevřeno bude každý den, tedy i v pondělí 29. června.

Foto: Staré hrady
Článek

Děti si mohou pohrát s princeznou a čarodějnicí, nakrmit obry nebo si zkusit čertovský závod s pekelnými vidlemi. Na závodníky čeká sladká odměna.

Rytíři na hradě

Atmosféru dne na středověkém hradě ochutnáte všemi smysly. S rytíři, zbrojnoši, kejklíři, jarmarečníky, tanečnicemi, čarodějnicemi, žebráky a různou další sebrankou poznáte mnohá tajemství pravého středověku.

Navštívíte dobový tábor starohradských rytířů, pán hradu pro vás uspořádá velký rytířský turnaj, na kterém uvidíte jedinečné rytířské souboje v netradičním podání, ochutnáte dobové pokrmy a pobavíte se při hudbě.

Nahlédnete do života starohradských rytířů a třeba přímo v roli panoše se sami zúčastněte velkého rytířského souboje o čest a slávu. 

 Pohádkové prohlídkové okruhy

Mimo to můžete navštívit i tři prohlídkové okruhy - Hrad a zámek s Dračí královskou komnatou, Zámecké pohádkové sklepení a Hradní pohádková půda, kde se na vás těší na tři sta padesát draků a dráčků, obrů, vodníků, skřítků, kouzelných víl, umouněnýh čertů a čertenic, čarodějnic, kouzlobabek a dalších prapodivných pohádkových bytostí. 

Více na www.starehrady.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám