Hlavní obsah

Na pohádkové posvícení s vepřovými hody zve hrad a zámek Staré Hrady u Jičína

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí posvícení podle starých lidových tradic připravil na sobotu 25. října hrad a zámek Staré Hrady. Na malé i velké návštěvníky čeká bohatý pohádkový program po celý den: velký rytířský turnaj o ruku princezny Laskonky, pasování ochránců starohradských pohádek, soutěže, hry a písničky a mnohem víc.

Foto: Staré hrady
Článek

V zimním období bývala zabijačka na středoevropském venkově a v menších městech téměř v každém domě, dnes se s ní můžeme setkat při pořádání adventních trhů, masopustních zábav, folklorních festivalů nebo posvícení.

Atmosféru pohádkového posvícení zažijí v sobotu 25. října od 10 do 18 hodin všichni ti, kteří navštíví hrad a zámek Staré Hrady u Jičína. Pro malé i velké je připraven bohatý pohádkový program po celý den.

V nabídce bude domácí posvícení starých lidových tradic s vepřovými hody, velký rytířský turnaj o ruku princezny Laskonky, pasování ochránců starohradských pohádek, soutěže, hry a písničky. Spoustu pohádkových překvapení bude možné zažít i při návštěvě třech prohlídkových okruhů, při kterých krásná princezna, veselá čarodějnice nebo opravdový čaroděj či rytíř zavedou zájemce do pohádek čaroděje Archibalda I.  

Reklama

Výběr článků

Načítám