Hlavní obsah

Na Opavsku došlo k několika nehodám motorkářů

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posádky záchranné služby zasahovaly na Opavsku během soboty 21.května hned u tří dopravních nehod motocyklů. Dvě z nehod se odehrály ráno na Hlučínsku, třetí v odpoledních hodinách na Vítkovsku.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

"První nehoda, která měla navíc tragický konec, se stala v Hati, a to před devátou hodinou. Na motocyklu, který havaroval do hlubokého příkopu, cestovali dva chlapci ve věku patnáct a šestnáct let. K nehodě byly vyslány dvě pozemní posádky ze stanoviště v Hlučíně a vrtulník."

"Mladší z chlapců zůstal po nehodě při vědomí, utrpěl však vážné zranění páteře, vyloučit nebylo možno ani poranění míchy. Byl ošetřen, uložen do vakuové matrace, záchranáři podali léky a posádka vrtulníku zajistila šetrný transport pacienta na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Šestnáctiletý hoch v okamžiku příjezdu posádek nejevil žádné známky života. Záchranáři zahájili resuscitační pokusy s cílem obnovit činnost pacientova srdce. Přes veškerou snahu se jim však nepodařilo postiženého zachránit a chlapec svým poraněním podlehl," informoval PhDr. Lukáš Humpl, tiskový mluvčí Záchranné služby Moravskoslezského kraje.

O necelou půl hodinu později došlo ke střetu motocyklu s automobilem v Hlučíně. Čtyřiačtyřicetiletý muž byl ošetřen záchrannou službou. S poraněním páteře a horní končetiny byl přepraven do ostravské Fakultní nemocnice. 

Před šestnáctou hodinou pak havaroval motocykl na silnici mezi Vítkovem a Heřmanicemi. Se středně těžkým poraněním horní a dolní končetiny byla ošetřena osmatřicetiletá žena. Předána byla do péče chirurgické ambulance v opavské nemocnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám