Hlavní obsah

Na návštěvu Slovácka virtuálně: projděte se domovem poslední aristokratky i ve stopách Slovanů

Novinky, Zdeněk Šmýd

V těchto dnech jsou moderní instituce, které umožňují virtuální prohlídky. Na Slovácku můžete virtuálně do zámků, na vyhlídky, do muzeí i do zoo.

Foto: Zdeněk Šmýd

Projděte se Kyjovem, navštivte Masaryka, rozhlédněte se z radniční věže v Hodoníně nebo nahlédněte do sálu předků v Miloticích.

Článek

Google prostřednictvím své platformy Google Arts & Culture nabízí virtuální prohlídku ve více než 1 000 muzeích, galeriích, hradech či památkách. I když žádné z těchto míst není na Moravském Slovácku, můžete nyní v karanténě navštěvovat i zajímavé památky v tomto svébytném regionu. V některých dokonce jen virtuálně uvidíte místa, kam běžný turista nemůže.

Prohlédněte si úchvatný barokní zámek v Miloticích, domov literární i filmové poslední aristokratky ZDE. Web zámku vám dovolí procházku po nádvoří, po parku i nahlédnout do svého nejreprezentativnějšího sálu. Podobně můžete ZDE navštívit i zámek v Buchlovicích.

Podrobnou vycházku umožňuje i Slovanské hradiště v Mikulčicích. ZDE vás nechá podívat do expozice, k základům velkomoravských kostelů nebo do vyhlídkové věže, odkud uvidíte celý areál tzv. Rasticova města.

Do muzeí, na vyhlídky i do obřadní síně

Jelikož virtuální prohlídka vás neunaví, můžete pokračovat do dalších muzeí. Navštívíte to ve Veselí nad Moravou ZDE nebo ZDE můžete nakouknout do Muzea T. G. Masaryka. Rodné město našeho prvního prezidenta vás ZDE pustí i na radniční věž, do galerie starostů, do kostela sv. Vavřince nebo ZDE do zoologické zahrady. Virtuálně si můžete projít i Kyjov. ZDE se lze podívat do městského parku, ke kapli sv. Josefa, na stadion, náměstí či do obřadní síně.

Jestli v budoucnu uvažujete o návštěvě skanzenu Rochus v Uherském Hradišti, ZDE se můžete rozhlédnout po areálu. Pokud uvažujete se ubytovat u Bukovanského mlýna, ZDE se podívejte, co všechno vás v tomto hotelové areálu čeká.

Reklama

Výběr článků

Načítám