Hlavní obsah

Na místě tabákové továrny vyroste v Novém Jičíně obchodní centrum

Novinky, Pavel Jaňurek

Společnost Mocero reality, která vlastní areál bývalé tabákové továrny v Novém Jičíně a připravuje ho pro výstavbu obchodních řetězců, požádala o vydání územního rozhodnutí.

Foto: Město Nový Jičín

Bývalá tabačka v Novém Jičíně

Článek

Ve fázi jednání je také řešení dopravní situace ve městě v souvislosti s výstavbou nového obchodního centra. Město Nový Jičín by rádo zprůjezdnilo uzavřenou Jeremenkovu ulici u kruhového objezdu u tabačky.

"V nejbližší době bude vypsán termín veřejného ústního jednání ve věci územního řízení. Předmětem žádosti o vydání územního rozhodnutí je umístění stavby potravinového obchodu, obchodní galerie, podzemního i nadzemního parkoviště, zpevněných ploch, inženýrských sítí, oplocení, sadových úprav a terénních úprav," uvedla Danuše Křibíková ze stavebního úřadu.

Při veřejném ústním jednání mohou být uplatněny připomínky veřejnosti a je to také poslední termín pro námitky účastníků řízení. Protože Nový Jičín má schválený územní plán, o zahájení územního řízení bude informovat veřejná vyhláška. Občané by proto měli  sledovat úřední desku a webové stránky města, kde bude oznámení vyvěšeno. Výsledek rozhodování o umístění stavby by měl být znám do tří měsíců.

Z ulice Přemyslovců mají být do areálu dva vjezdy. K zásobovacím rampám a v místě, kde ještě stojí zbytky vstupní brány do někdejší tabačky, bude vjezd na parkoviště. Do podzemních i nadzemních garáží bude příjezd i z ulice Jeremenkovy. "Studie dopravní obslužnosti naznačila, že by provozu ulehčilo zprovoznění uzavřeného železničního přejezdu v Jeremenkově ulici," informoval místostarosta Nového Jičína Přemysl Kramoliš.

"Město nyní vyjednává se Správou železniční dopravní cesty, obcí Šenov, policií i vlastníkem bývalého průmyslového areálu, za jakých podmínek je toto řešení možné. Hrubý odhad hovoří o nákladech na přemístění výhybky a otevření ulice ve výši 20 až 25 milionů korun, včetně DPH," uvedla Marie Machková, tisková mluvčí Nového Jičína.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám