Hlavní obsah

Na Maškarní lyžovačku dorazili piráti, princezny - i psí Červená Karkulka

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sjezdovku Horal ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích zaplnili v sobotu 5. března malí lyžaři v maskách. Konala se tu tradiční Maškarní lyžovačka, při které děti v maskách mohly lyžovat zdarma a zasoutěžit si o ceny. Na „startovní čáru“ jich dorazilo celkem devadesát.

Foto: Martina Žáčková

Maškarní lyžovačka na sjezdovce Horal.

Článek

Tentokrát se dokonce zúčastnil i pes - maskovaný za Červenou Karkulku. „Maškarní lyžovačka patří k nejoblíbenějším zimním akcím v našem ski areálu a i letos se moc vydařila. Návštěvnost byla výborná, skvěle nám vyšlo počasí,“ pochvaloval si šéf Ski areálu Razula Leo Bača.

Zatímco mnohde v kraji bylo pod mrakem, ve Velkých Karlovicích vítala návštěvníky modrá obloha a příjemná teplota těsně nad nulou.

Děti a jejich rodiče si při přípravě masek dali záležet. Na sjezdovce tak nechyběli indiáni, berušky, víly, tygři, myšky, šašci, čerti, princezny, čarodějové a piráti, ale také třeba policista, Batman nebo Zorro Mstitel.

Pro děti byla připravena soutěžní trať lemovaná stromky, z nichž mohly děti za jízdy sbírat sladkosti. Porota odměnila cenami od partnerů akce nejen nejhezčí masky, ale i nejmladšího účastníka (20timěsíční Amálka z Fryštáku na Zlínsku převlečená za berušku) a také bernského salašnického psa alias Červenou Karkulku, který obdržel grilovaný párek.

Během dopoledne si zasoutěžili i dospělí v běhu do kopce, při kterém za sebou táhli gumový člun na snowtubing obsazený vlastními dětmi. Díky příznivému počasí proběhlo také grilování na terase hotelu Horal. Děti v maskách mohly lyžovat zdarma i po skončení soutěžní části po celý zbytek odpoledne. Řada rodin pak ještě využila příležitosti a zamířila do termálních bazénů v Horalu, milovníci dobrého jídla ochutnávali zabíjačkové speciality v Gril srubu Razula u sjezdovky Razula.

Další doprovodnou akcí, která se chystá ve Ski areálu Razula, bude příští sobotu 12. března Valašská olympiáda, která se uskuteční taktéž na sjezdovce Horal.

„Předpokládáme, že současné ideální podmínky pro lyžování potrvají ještě minimálně dva týdny. Na závěr zimy připravíme ještě poslední závod sezóny Razula Open Cup. Jeho termín upřesníme,“ doplnil Leo Bača. www.razula.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám