Hlavní obsah

Na letním táboře v Nadějkově se letos z dětí stanou detektivové

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loňské letní prázdniny jsou daleko za námi, na ty letošní se už ale pomalu můžeme začít těšit. Zejména pak školáci, kteří o prázdninách vyrážejí na letní tábory, si už mohou začít vybírat, na jaký pojedou letos.

Foto: Kateřina Jobeková Habrová

Také o těchto prázdninách se na veselé táborníky těší vodník Hugo

Článek

Stejně jako každý rok, také o těchto prázdninách se na veselé táborníky těší vodník Hugo z tábora v Nadějkově. „Minulý rok pomohly děti vodníkovi Hugovi vybudovat z vesnice Hugova Lhoty město. Při tom se během jedenácti dnů naučily staročeským řemeslům a také si osvojily znalosti a dovednosti, které zužitkují jak na letních táborech, tak v běžném životě,“ vzpomíná na loňský letní tábor v Nadějkově hlavní vedoucí třetího turnusu Kateřina Jobeková Habrová.

Podle jejích slov se loňští táborníci v Nadějkově přiučili řemeslům, která ovládají například mlynáři, pekaři, voskaři, apatykáři, včelaři, kupci nebo kameníci. Asi největším úspěchem každého řemeslníka byla vlastnoruční výroba knihy – nejprve sešití knižního bloku, vytvoření desek a jejich nazdobení linorytem a nakonec samotné slepení.

„Každá kniha byla originální. Fotky i videa je možné vidět na internetových stránkách třetího turnusu,“ připomíná hlavní vedoucí.

Letos čeká táborníky zapeklitá detektivka

Ani letos nebude v Nadějkově o legraci, soutěživost a napětí nouze – táborníci se na třetím turnusu, který proběhne od 17. do 28. července, stanou detektivy. Ochránce Hugovy Lhoty – vodník Hugo – bude obviněn, uvězněn a na dětech bude důležitý a nelehký úkol osvobodit ho.

„Celotáborová hra bude tento rok opravdu napínavá, uvidíme, jak se s touto zapeklitou situací všichni vypořádáme,“ uvedla Kateřina Jobeková Habrová. Doplnila, že děti se také letos mohou těšit na své skvělé, úžasné a oblíbené vedoucí, chybět nebudou ani písničky dne, sportovní aktivity či nocování pod „širákem“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám