Hlavní obsah

Na Kulaťáku v Praze 6 se budou Vánoce slavit tři týdny

Novinky, Veronika Schieblová

Mikulášskou nadílkou odstartují tři týdny plné pohody, křupavého cukroví, voňavého svařáku, tradičních koled, světel, adventního zboží a občerstvení. Konec Dejvické ulice u Vítězného náměstí v Praze 6 se zkrátka naplní pravou vánoční atmosférou. Vstup je zdarma.

Foto: Veronika Schieblová
Článek

V pátek 5. prosince začínají v Praze 6 na Kulaťáku oblíbené adventní trhy. Návštěvníci se mohou těšit na tři týdny plné příjemné vánoční nálady. Pořadatel akce, Městská část Praha 6, s programem pamatuje na všechny - od nejmenších dětí až po seniory.

Každý den v 15 hodin začíná jak program na pódiu, tak v uměleckých dílnách. Na vánočním pódiu se vystřídají divadelní představení, a to hraná i loutková nebo taneční a hudební vystoupení. Přes den je většinou obstarají umělecké soubory z Prahy 6. Některé večery se však na pódiu objeví i populární zpěváci a kapely. 

V ozdobených stáncích naleznou návštěvníci množství dárkových předmětů nebo vánočních ozdob, ale také například domácí cukroví a další dobroty z Tiché kavárny, které připravili její hluchoněmí pekaři a pekařky. Kromě toho budou kolem dokola vonět teplý svařák, perníčky, vánočky, kaštany, ale i další oblíbené vánoční občerstvení. Už od 5. prosince si zde bude možné koupit i vánoční stromek nebo kapra z kádě.

Program začíná v pátek 5. prosince. Po slavnostním zahájení zástupci MČ Praha 6 čeká na děti pravá Mikulášská nadílka. Večer potom zakončí koncert Michala Prokopa, Luboše Andršta a Jana Hrubého v triu. 

„Vánoce na Kulaťáku jsou to pravé místo pro vánoční setkávání. Zveme nejen občany Prahy 6, aby sem přišli strávit příjemné chvilky se svými blízkými, nebo si tu dali třeba svařák s kolegy z práce,” zve na vánoční trhy starosta MČ Praha 6 Mgr. Ondřej Kolář.

Vánoce na Kulaťáku potrvají do neděle 21. prosince. Od pondělí do čtvrtka program začíná vždy v 15:00 a končí ve 20:00. V pátek program probíhá od 15:00 do 21:00, v sobotu od 13:00 do 21:00 a v neděli od 13:00 do 20:00 hodin.

Další informace: www.praha6.cz, www.facebook.com/praha6

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám