Hlavní obsah

Na koncertě v Kroměříži doprovodí Jiřího Bartoně pianistka Marie Drkulová

Novinky, Robert Rohál

Na jednom pódiu se už brzo sejdou zpívající herec Jiří Bartoň a pianistka Marie Drkulová. Připravují pořad Staré filmové melodie, jehož premiéra proběhne 22. března v Domě kultury v Kroměříži. Není to však jediný hudební projekt ambiciózní mladé klavíristky.

Foto: archiv autora

Mladá pianistka Marie Drkulová.

Článek

Budete doprovázet herce Jiřího Bartoně během jeho recitálu v Kroměříži. Půjde o písně z filmů. Těšíte se?

Ano, na tento projekt se moc těším, přestože písně, které zazní, nepatří zatím do mého běžného či stálého repertoáru. Beru to i jako výzvu pro rozšíření zkušeností a hudebního obzoru.

Půjde jen o jednorázovou spolupráci, nebo máte s Jiřím Bartoněm i další umělecké plány?

Protože to bude teprve první spolupráce, tak uvidíme, jak se nám bude společně pracovat a podle toho se budou odvíjet další plány. Pokud si budeme rozumět, tak by tady nějaké možnosti byly, a to například nějaké další koncerty po Česku, nebo i natočení CD. To vše, ale ukáže čas. Teď si této spolupráce velice vážím a těším se na vše, co nás čeká.

Jste studentkou pátého ročníku kroměřížské konzervatoře, ale současně máte další hudební aktivity. S kým a kde nejčastěji hrajete?

Nejvíce se věnuji vokální hudební skupině 4sisters, kterou máme s nejlepšími kamarádkami a sestrou. Zpíváme spolu tak odmalička, ovšem větší projekty děláme poslední tři roky. Kromě vánočních a letních koncertů, také zpíváme v kroměřížských kavárnách nebo při různých slavnostních příležitostech. Také jsem se za tu dobu seznámila s dalšími šikovnými kamarády zpěváky, kteří dělají podobné projekty a se kterými jsem si též mohla zahrát - jsou to Tereza Kutrová, Tři barvy nebo Patrik Možíš. S Terkou jsem měla příležitost zahrát si i na koncertě Markéty Konvičkové a Jana Bendiga v Kongresovém centru ve Zlíně. Poslední dva měsíce také začínám spolupracovat se zlínským big bandem Avion.

Zabýváte se i vážnou a komorní hudbou, ale jaká je hudba vašeho srdce a co chcete dělat po škole?

Klasická hudba mě provází celá studia na konzervatoři, a přestože je to krásná hudba, tak není tajemství, že je mi bližší popová a jazzová hudba. Proto bych se i po konzervatoři vydala raději tímto směrem. Navíc ještě dálkově studuji Střední školu informatiky a ekonomie v Pardubicích, a tak bych si ráda tyto dva obory spojila v hudební managament na vysoké škole. Mým snem je ovšem hrát na lodi, a tak uvidíme, kam mě vítr odnese.  

Reklama

Výběr článků

Načítám