Hlavní obsah

Na klatovském náměstí zněl dlouhý Srdeční příběh Michala Ambrože a Davida Kollera

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

V pátek 31. srpna vystoupil na klatovském náměstí Michal Ambrož – jedna z nejvýraznějších osobností české hudební scény s obnovenou sestavou Hudby Praha. Koncert, který pořádalo Městské kulturní středisko v Klatovech, si nenechaly ujít stovky lidí.

Foto: Hana Jakubčíková Sádlíková

Na klatovském náměstí zněl dlouhý Srdeční příběh Michala Ambrože a Davida Kollera

Článek

Michal Ambrož (64) je rockový zpěvák, kytarista, skladatel a textař, nejvíce známý jako frontman kapel Jasná Páka, Hudba Praha a Divoký srdce. V roce 2016 se po těžké nemoci vrátil na pódia s vlastní novou skupinou. V loňském roce 2017 vydal pod producentským dohledem Davida Kollera výbornou sólovou desku Srdeční příběh. Na tu David Koller vybral skladby ze všech tří Ambrožových kapel Jasná páka, Hudba Praha a Divoký srdce.

„Pokusili jsme se nahrát album nových pohledů na písničky, které skládám. Ty největší hity jsme nechali být, protože je není potřeba upravovat, a soustředili jsme se na další," řekl Ambrož a dodal: „Zpočátku jsme si s Davidem Kollerem mysleli, že bychom mohli napsat nové písně. Potom jsme se ale dohodli, že koncept desky bude takříkajíc recyklační."

Skladby z nové desky bylo možné si teď naživo vychutnat i na klatovském náměstí, kde se na pódiu představila Ambrožova nová skupina Hudba Praha. Nedávno se totiž Michal Ambrož rozešel se zbytkem sestavy Hudby Praha.

„Absolvoval jsem těžkou operaci a nebyl jsem na tom zdravotně moc dobře. Věděl jsem, že nebudu zvládat koncertovat v takovém zápřahu jako předtím, a tak jsem to ostatním z Hudby Praha oznámil. Navrhl jsem, abychom si dali pauzu, ale reakcí byla nevole ostatních, která skončila tím, že jsme se rozešli. Oni pokračují dál jako Hudba Praha Band, já jsem dal dohromady novou kapelu,” vysvětlil Ambrož.

Klatovské náměstí bylo plné lidí hodně na Michala natěšených a také zvědavých, co že to za bandu sebou tento legendární rocker přiveze. Všem přítomným doslova vyrazil dech. Jeho nově utvořená Hudba Praha je plná naprosto výborných muzikantů, včetně obou zpěvaček.

Kapela Michal Ambrož & Hudba Praha se v Klatovech představila v následující sestavě: Michal Ambrož (zpěv), Michal Pelant (kytara, zpěv), Jakub Vejnar (baskytara), Jakub Doležal (saxofon, zpěv), Martin Kopřiva (bicí), Magdalena Krištofeková (zpěv), Matěj Belko (klávesy), Radovan Jelínek (kytara, housle) a Markéta Tošovská (zpěv).

Publikum přivedli do varu

Michal Ambrož a jeho nová kapela od příchodu na pódium doslova vtáhla všechny přítomné do svého světa hudby. Některé songy zpíval Ambrož tak procítěně, až mrazilo... Michal z důvodu pokročilého stádia revmatismu již nehraje na kytaru, ale „jen" zpívá a vidět ho nahoře na pódiu je něco, co musí vzít každého rockera za srdíčko! Výborně šlapající kapela, vedle dvě mladé zpěvačky a Michal uprostřed toho, každý song plně prožívající. Když nezpíval, zavřel oči a jako by dirigoval svojí kapelu.

Během koncertu zazněly samozřejmě nejznámější pecky, které Ambrož složil, tzn. Srdeční příběh, Degenerace, Kajuvej, Je to zlý, Skoro bez sebe, Změna je život, Vrať se zpátky, Brejle, Sladce spi, tak samozřejmě i Špinavý záda.

Michal Ambrož i kapela se dočkali bouřlivého potlesku a několikrát přidávali. Posluchači pod pódiem famózní vystoupení jednoho z nekorunovaných králů naší rockové scény a jeho nové Hudby Praha ocenili dlouhým několikaminutovým potleskem.

Reklama

Výběr článků

Načítám