Hlavní obsah

Na Karlštejně koncertuje folková legenda Jaroslav Hutka

Novinky, Vladimír Lachout

Legendární československý folkový umělec Jaroslav Hutka přijede i letos koncertovat na nejznámější český hrad. Jeho vystoupení je naplánováno na pátek 17. června 2011 od 19:00 hodin. Pořadatel nabízí i on-line vstupenky.

Foto: Vladimír Lachout

Jaroslav Hutka 17-6-2011 Hrad Karlštejn

Článek

Jaroslav Hutka, kterého proslavila píseň „Krásný je vzduch“, patří mezi výrazné osobnosti folkové hudby. Od konce šedesátých let začal vystupoval se svým vlastním hudebním programem, ve kterém popularizoval moravské lidové písničky. Získal si velké množství příznivců, několikrát byl vyhodnocen jako písničkář roku. Byl zakladatelem a členem folkového sdružení Šafrán. Stal se signatářem Charty 77. Kvůli politickému nátlaku opustil v říjnu 1978 Československo a žil v emigraci v Nizozemsku. Po pádu komunismu se ihned v roce 1989 vrátil a již v listopadu zpíval na Letenské pláni. Postupem času se z něho stal kritik české postkomunistické demokracie.

Dnes si vydává svou tvorbu sám. Vypaluje si CD na svém domácím počítači, sám si kreslí a tiskne obaly a sám je prodává nebo rozdává na svých koncertech. Svou edici pojmenoval „Samopal“ a dal si za úkol vydat veškerou svou tvorbu na CD.

Na hradě Karlštejně vystoupil Jaroslav Hutka již v loňském roce. Tehdy vyprodal karlštejnský Rytířský sál. Reportáž z koncertu můžete sledovat ZDE. Vstupenky na jeho červnový koncert jsou již v prodeji v pokladnách hradu Karlštejn nebo i on-line. Budou k dostání i na místě před začátkem akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám