Hlavní obsah

Na Jana Wericha vzpomínal jeho nemanželský syn i Jiří Suchý

Novinky, René Kekely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se jménem slavného prvorepublikového komika Járy Kohouta bylo spojeno už čtyřicáté představení Hovory W, s nímž syn slavného herce Jiří Werich Petrášek brázdí Českou republiku, společně s nakladatelem a zpěvákem Pavlem Mészárosem a pianistou Karlem Štolbou. Zavzpomínat přišel i Jiří Suchý.

Foto: Jaroslav Hauer

Jiří Suchý vzpomínal na Jana Wericha spolu s jeho synem Jiřím Werichem Petráškem a nakladatelem Pavlem Mészárosem

Článek

Kromě zájezdových představení s pořadem už po dvě sezony vystupují v pražském Divadle Karla Hackera, kam si pravidelně zvou zajímavé hosty. Jinak tomu nebylo ani těsně před vánočními svátky. Pozvání přijala i semaforská legenda Jiří Suchý.

Tentokrát byl součástí pořadu i slavnostní křest unikátní knihy HOP SEM, HOP TAM, kterou Jára Kohout napsal ještě za doby své emigrace. Poprvé vyšla v Mnichově, poté poprvé u nás v roce 1990. Vydání, které se křtilo na prosincových Hovorech W, je ovšem zajímavé tím, že je obohaceno o řadu originálních fotografií ze soukromého archivu a také o závěrečnou kapitolu, kterou dopsala hercova poslední manželka Marcela Kohoutová.

Ta ostatně byla i jedním z hostů jubilejního večera. Její osobní vzpomínky doplnily i další celebrity, které se se slavným hercem měly tu čest setkat, a to mistři slova Jiří Suchý a Jan Přeučil. V závěru pořadu se na jevišti objevil i velký znalec a obdivovatel černobílých filmových pokladů Aleš Cibulka.

Protože pořad Hovory W je pověstný tím, že příliš nehraje na scénář a jeho základem je improvizace, zcela spontánně byla na křest knihy a závěrečné finále pozvána na jeviště i ministryně financí Alena Schillerová, která se přišla na jubilejní představení podívat jako divák. Nakonec si společně se všemi protagonisty i s publikem zazpívala tradiční závěrečnou písničku.

„Už to bude skoro tři roky, kdy jsme si řekli, že s tímhle pořadem začneme jezdit po vlastech českých. Děkujeme všem hostům, kteří přijali pozvání, a my se s nimi mohli na jevišti potkat,” řekl Jiří Werich Petrášek.

„A samozřejmě děkujeme taky publiku, které si k nám našlo cestu, a můžeme mu slíbit, že příští rok  nejenže pokračujeme, ale že chystáme i nějaké to překvapení,” dodal Pavel Mészáros.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám