Hlavní obsah

Na hudební festival F. L. Věka přijíždí uznávaní italští umělci Silvano Minella a Flavia Brunetto

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 21. října se hudební festival F. L. Věka po roce opět vrátí do zámeckých prostor v Kvasinách. V Loveckém sále zámku se představí významní italští umělci - houslista Silvano Minella a klavíristka Flavia Brunetto.

Foto: Honza Ježdík

Lovecký sál zámku v Kvasinách bude podruhé místem konání koncertu hudebního festivalu F. L. Věka.

Článek

O interpretech

Silvano Minella byl koncertním mistrem orchestru I Pomeriggi Musicali. Koncertuju po celé Evropě, v Kanadě, Spojených státech, Brazílii nebo Austrálii. Vystoupil na nejslavnějších pódiích světa - od Carnegie Hall v New Yorku až po La Scala v Miláně. Je uměleckým ředitelem Gressoneyho asociace přátel hudby. Hraje na housle Mattie Albaniho z roku 1695.

Je profesorem houslové katedry na konzervatoři Guiseppe Verdiho v Miláně. Často dostává pozvánku k účasti v porotách národních a mezinárodních soutěží.

Flavia Brunetto absolvovala konzervatoř v Udine a je členkou Faurého klavírního tria. Jako sólistka vystoupila se slavnými orchestry - Záhřebskou filharmonií, Petrohradským orchestrem nebo Tokijským klavírním souborem. Koncertovala po celé Evropě, v Číně, Japonsku a ve Spojených státech. Byla hostem významných festivalů - Les Floraisons Musicales, Nancy Festival, Öst-West Festival, KotorArt, Ravello Festival, ve Švédsku atd.

Kromě intenzivní koncertní činnosti se Flavia Brunetto věnuje muzikologii, vydává publikace, kritické eseje a učí na Konzervatoři v Terstu. Od roku 1992 je prezidentkou Akademie klavírních studií Antonia Ricciho v Udine.

Program

Na programu koncertu, který začíná tradičně v 17 hodin, jsou vesměs díla velikánů světové hudby různých uměleckých období - Mozarta, Debussyho a Griega.

Země původu obou protagonistů bude zastoupena osobou Ottorina Respighiho a skladbou Čtyři kusy pro housle a klavír.

Vstupenky

Vstupenky na tento koncert lze zakoupit u pokladny hodinu před koncertem.

Reklama

Výběr článků

Načítám