Hlavní obsah

Na hradě Kost se začala natáčet nová pohádka

Novinky, Petr Mráček

První klapka pohádky s typicky českým názvem Řachanda padla v sobotu 23. května, kdy se před kameru postavila dvojice hlavních hrdinů Kuba a Matěj, které ztvárňují Vladimír Polívka a Aleš Bílík.

Foto: archív autora

Z natáčení nové pohádky Řachanda

Článek

Že půjde nejen o milou, ale také komediálně zaměřenou pohádku, je jasné už z obsazení. Na plátně uvidíme například herce, jako je Bolek Polívka, Petr Čtvrtníček, Oldřich Kaiser, ale také Jan Hrušínský, David Novotný, Jaromír Nosek, Vlastimil Zavřel, Vilma Cibulková, Petr Vacek, Martin Dejdar, Ester Kočičková a mnoho dalších.

Kromě hradu Kost se bude téměř celý červen natáčet i v zámeckém resortu Dětenice a v lesích Královéhradeckého kraje. Režie se ujala režisérka Marta Ferencová a premiéra v českých kinech je naplánována na jaro 2016.

Další informace o nové pohádce:

Kromě klasického krále s královnou, prince a princezny, kořenářky, drvoštěpa, zahradníka, ponocného či vojáků budou děti bavit i obyvatelé lesního království jako trollové, gnóm, dryády, puci a další bytosti, které „stvoří“ společnost FX Creator.

Masky pohádkových bytostí mají na starosti Josef Rarach a Vlad Taupesh a následně budou upravovány technologií face replecement.

Do role kořenářky byla obsazena devadesátiletá herečka Věra Kubánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám