Hlavní obsah

Na Hostýně se uskuteční tradiční Orelská pouť

Novinky, Roland Frais

Na letošní Orelské pouti která se uskuteční 18. a 19. srpna na Svatém Hostýně se připomene pouť před 70 lety.

Foto: Roland Frais

Plakát Nanebevzetí Panny Marie

Článek

Na Svatém Hostýně bude letos další tradiční Orelská pouť. V sobotu bude propojena s poutí pedagogů. Začne v 10:15 mší svatou kterou bude celebrovat Mons. Pavel Posád, pomocný biskup českobudějovický.

Po mši svaté v 11:30 bude mít pro všechny pedagogy kteří přijedou nebo přijdou přednášku na téma: Disharmonický člověk a jeho výchova aneb pokus o pedagogiku založenou na bibli,přednáška se uskuteční v Jurkovičovém sále,vstup na přednášku je zdarma.

Zatímco pouť pedagogů začne až v 10:15, Orelská pouť začne už v 9:15 hodin pěší poutí z Rajnochovic, která je dlouhá 20 kilometrů. V 11:30 začne druhá pěší pouť, tentokrát z Trojáku, která je dlouhá 12 kilometrů. V 16:00 hodin bude běh k božímu hrobu pro všechny věkové kategorie v rámci Orelské běžecké ligy.

V 18:00 hodin bude mše svatá pro poutníky která se uskuteční v bazilice. Večer v čase 20:30 je naplánována světelná křížová cesta a ve 21:30 hodin bude pro všechny poutníky a účastníky promítání na hlavním pódiu vedle baziliky venku. A co se bude promítat? To je překvapení!

Orelská pouť pokračuje i v neděli 19.8.2018 mší svatou v 10:00 hlavní mší svatou kterou bude celebrovat ThLic. Dominik kardinál Duka,O.P. V 11:30 se uskuteční Orelské shromáždění,ve 13:30 koncert Pavla Helana a v 15:00 hodin Orelská Křížová cesta.V Jurkovičovém sále bude možnost navštívit výstavu po oba dny.

Pokud nebudete mít tu možnost se dostavit na tuto pouť, doporučuji navštívit Hostýn ve středu 15.8.2018 bude zde totiž Slavnost Nanebevzetí Panny Marie - Titulární slavnost baziliky, v 10:15 bude celebrovat mši svatou otec arcibiskup Jan Graubner a v 19:20 bude mimořádná mše svatá kterou bude celebrovat otec biskup Posád.

Více informací o mšech svatých navštivte tento odkaz: https://www.hostyn.cz/inf_syst/bohosluzby_nove.pdf

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám