Hlavní obsah

Na horách se měnilo počasí, lyžaře to neodradilo

Novinky, Jan Kaše

Slunce a nebývale vysoké teploty, mlhy, silný vítr a na jedné sjezdovce dešťové i sněhové přeháňky. Tak vypadal čtvrtek a pátek v Krušných horách.

Foto: Jan Kaše

Vrchol Plešivce ve čtvrtek v 8.00 hod.

Článek

Návštěvníci Krušných hor si ve čtvrtek vychutnávali přímo ideální podmínky pro zimní sporty. Jasno, teploty atakující 10 ̊C, mlhavá údolí, z nichž nepravidelně vystupovali vrcholky kopců - tak to vypadalo ve výše položených místech tohoto pohoří. Není tedy divu, že na krušnohorské svahy zavítaly tisíce lyžařů.

Již během noci na pátek se ale místy objevily dešťové přeháňky a nechyběl ani silný vítr. Postupně však déšť přecházel ve sníh a ráno na sjezdovkách ležel lehký poprašek. Mlhu rozehnal vítr a v průběhu dopoledne se opakovaně objevily i sluneční paprsky.

Kolem druhé hodiny oblohu zahalily tmavé mraky a z nebe se opět začal snášet sníh, avšak ne všude. Tak například v určitou dobu lyžaři na Plešivci (1028 m n. m.) polovinu trasy projížděli za sněžení a druhou za drobného deště. Podmínky pro lyžování se zhoršovaly a sjezdovky se postupně vylidňovaly. Po třetí hodině lyžovali už jen největší nadšenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám