Hlavní obsah

Na habartovské oslavy Dne dětí dorazily stovky dětí i dospělých

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 30. května připravila komise pro sport a kulturu ve spolupráci s DDM Habartov a dalšími městskými organizacemi a spolky zábavné odpoledne určené především pro děti. Počasí ukázalo pořadatelům vcelku vlídnou tvář, a tak účast byla značně vysoká. Večer vyvrcholil tradičním ohňostrojem.

Foto: Aleš Plevka

Do areálu TJ Baník Habartov dorazily stovky návštěvníků, kteří snad díky bohatému programu byli spokojeni

Článek

Nezanedbatelný obnos peněz spolu s nasazením desítek dobrovolníků z řad zaměstnanců města a členů zájmových sdružení v Habartově znamenal pro děti odpoledne a podvečer plný zábavy a legrace. Na tradičním místě - v areálu TJ Baník Habartov - se již od čtvrtka budovalo zázemí, které mělo nabídnout možnost příjemně strávit páteční odpoledne a podvečer.

Pracovníci technických služeb se postarali o zbudování stanů a míst k posezení. Stánkoví prodejci o občerstvení, cukrovinky a hračky a všichni ostatní pak o bohatý program.

Od 15 až do 19 hodin se na místě neustále něco dělo. Pro menší děti bylo připraveno patnáct herních stanovišť, kde po splnění jednoduchých úkolů obdržely sladkou odměnu. Chybět nesměly ani akčnější atrakce v podobě surfsimulátoru, mobilní lezecké stěny či skok v obleku zvaném moucha. Pro později narozené zde byl instalován skákací hrad a bazén s kuličkami.

Na nedalekém škvárovém hřišti byly k vidění dvě výstavky zaměřené na druhou světovou válku. Obzvláště kluci tak mohli obdivovat uniformy, zbraně, modely vojenské techniky a další tematické doplňky. Nejvíce je však určitě zaujala historická vojenská vozidla, ve kterých se s chutí i projeli. Military Car Club Sokolov se svými projížďkami a Česká společnosti přátel vojenské historie se svou bojovou ukázkou si našly spoustu vděčných účastníků.

Pozadu nezůstali ani místní dobrovolní hasiči, kteří se předvedli se svou moderní Tatrou, která posléze na plochu vychrlila hromadu sněhobílé pěny, která je již po generace vítaným doplňkem dětských radovánek.

Napilno měl opět i pan Janura, jehož koňský povoz je vždycky v obležení bezpočtu jízdy chtivých zájemců. Podobné zástupy se tvořily i u dvojice malířek, které se zabývají malováním na obličej. Děti si vybíraly z desítek pestrobarevných předloh, které byly zručnými umělkyněmi během několika minut přenášeny z papíru na rozzářené tváře capartů.

Kolem šesté hodiny došlo na distribuci chleba a špekáčků, které dostávaly děti samozřejmě zdarma. Po neustálém pobíhání a soutěžení řádně vyhládne, a tak připravené občerstvení mizelo raketovou rychlostí.

V 19 hodin byl program u konce. Nicméně to už byl takřka hodinu v plném proudu Habartovský fesťák, jenž oslavy Dne dětí již několik let provází. Od 18 do 23 hodin se na pódiu vystřídala šestice kapel, jejichž folková, country a trampská muzika přispěla k báječné a pohodové atmosféře celého dne, který navzdory značným obavám pořadatelů byl narušen jen asi desetiminutovou přeprškou.

Celé oslavy Dne dětí zakončil ve čtvrt na jedenáct desetiminutový ohňostroj. Ten sice ze začátku poněkud stávkoval a ne a ne se rozjet, ale když se to asi po čtvrt hodině konečně podařilo, byla to znovu skvělá podívaná, která nenechala nikoho chladným a která na konci vyvolala nadšenou hlasitou odezvu mnoha set přítomných diváků. Většina z nich se poté odebrala domů, mnozí však zůstali a vychutnali si vystoupení legendární kapely Pacifik. Den dětí se vydařil.

Reklama

Výběr článků

Načítám