Hlavní obsah

Na Festivalu řemesel se potkají řemeslníci z Čech i Německa

Novinky, Milan Hloušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na velkolepou ukázku tradiční řemeslné tvorby zve o víkendu 18. a 19. června Statek Bernard v Královském Poříčí. Po oba dva dny tu budou na nádvoří předvádět svůj kumšt řemeslníci z našeho regionu i ze sousedního Německa.

Foto: Milan Hloušek

Na festivalu budou k vidění nejrůznější řemesla.

Článek

Návštěvníkům se tak naskytne jedinečná příležitost vidět, jak pracuje řezbář, kovář, truhlář, přadlena, drátenice nebo paličkářka. Kromě toho budou na programu šermířská vystoupení, dobová muzika ve stylu vesnických tradic, soutěže pro děti či veselé představení divadla Pimprle.

„Jelikož máme na Statku sbírku betlémů, kterou každý rok v období Vánoc vystavujeme, tak je pro nás Festival řemesel dobrou příležitostí rozšířit stávající sbírku o nové kousky. Většina řemeslníků, co k nám přijedou, už tedy mají dopředu konkrétní zadání, že pro nás během víkendu vlastnoručně zhotoví nějaký betlém. Osobně se velice těším, až uvidím, jak vzniká například betlém z kůže, vlny, drátků nebo kovu. Hodně zajímavý jistě bude i počin z designérské dílny Jakuba Bukaje, který se chystá svým originálním grafickým návrhem vyzdobit trička,“ řekla k chystanému festivalu organizátorka kulturních akcí na Statku Bernard Romana Vlková.  

Součástí sobotního programu bude od 11.30 hodin slavnostní vyhlášení certifikovaných produktů regionální značky Sokolovsko. V neděli pak dojde k ocenění vítěze dětské soutěže pro školy s názvem Kapík a četníci.

V sobotu i neděli se lidé na Festival řemesel do Královského Poříčí mohou vypravit v čase od 11 do 18 hodin. Vstupné je po celý víkend zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám